Energia verda sobre rodes amb Servisimó i Autansa 3000

El passat mes de desembre, ambdós concessionaris, van oferir una visió clara sobre l'evolució dels vehicles elèctrics, opcions disponibles i consells pràctics en la xerrada organitzada per Agrupem
Xerrada Vehicles elèctrics Agrupem -Autor Esther Barta-digital-4
photo_camera La xerrada sobre vehicles elèctrics, organitzada per Agrupem - Foto: E. Barta

El passat mes de desembre, la delegació a Mollerussa de la Cambra de Comerç va acollir la xerrada sobre vehicles elèctrics, organitzada per l'associació Agrupem. La sessió va comptar amb la participació d'Anselm Llovera, gerent d'Autansa 3000, concessionari oficial de Renault i Dacia a Lleida, Mollerussa i Tàrrega, i Francesc Pua, gerent de Servisimó, concessionari oficial d'Audi, Volkswagen i Sköda a Mollerussa, Tàrrega i Igualada. Ambdós experts van oferir una visió detallada dels avenços i opcions disponibles en l'àmbit dels vehicles elèctrics.

Xerrada Vehicles elèctrics Agrupem -Autor Esther Barta-digital-1
Francesc Pua, en el transcurs de la seva exposició - Foto: E. Barta

Francesc Pua, gerent de Servisimó, va posar de relleu els notables canvis experimentats per la indústria dels vehicles elèctrics des del 2019. Va destacar la importància del suport directe als clients com a estratègia per reduir els costos. En aquest sentit, també va fer menció a l'ajuda financera de 7.000 € proporcionada pel Pla Moves III del Govern d'Espanya per a la compra de vehicles elèctrics.

Pua va detallar les característiques d'alguns models específics de Volkswagen, com la primera furgoneta 100% elèctrica, l'e-Crafter, amb una autonomia de fins a 400 km, així com la Volkswagen Caddy e-Hybrid amb una autonomia de 170 km o l'ID.4, un vehicle 100% elèctric amb una autonomia de fins a 544 km.

Per la seva banda, Anselm Llovera , gerent d'Autansa 3000, va posar l'accent en la importància de planificar viatges amb vehicles elèctrics, destacant opcions com el Dacia Spring, una alternativa més econòmica per a trajectes urbans amb una autonomia de 180 km.

Xerrada Vehicles elèctrics Agrupem -Autor Esther Barta-digital
Anselm Llovera, gerent d'Autansa 3000, en un moment de la seva intervenció - Foto: E. Barta

El responsable comercial d'Autansa 3000, Josep Estudillo, va destacar el nou Megane E-Tech amb una autonomia de 470 km i la nova Renault Master E-Tech 100%, amb una autonomia de 410 km. També es va posar en relleu la proposta del nou Renault Scenic, vehicle 100% elèctric que inclou càrrega ràpida.

 

Impacte ambiental

Anselm Llovera va advertir que "ben aviat ha d'entrar en vigor una nova normativa, més rigorosa en termes d'emissions de CO₂. Amb la nova legislació, es preveu que la tecnologia més sostenible sigui clau. Això, però, també implicarà un encariment dels vehicles tradicionals impulsats per gasolina i dièsel".

Llovera va assenyalar que "l'entorn actual exigeix una transició cap a vehicles més nets i, tot i que la nova normativa pot suposar un desafiament per als fabricants, té com a objectiu contribuir significativament a la millora de la qualitat de l'aire"

Aquestes mesures reflecteixen la necessitat de "trobar un equilibri entre les aspiracions ambientals i les capacitats tecnològiques de la indústria automobilística" va apuntar.

Xerrada Vehicles elèctrics Agrupem -Autor Esther Barta-digital-4
La xerrada sobre vehicles elèctrics organitzada per Agrupem - Foto: E. Barta

 

Mites i realitats: La veritat sobre la transició als vehicles sostenibles

Per la seva part, Francesc Pua va subratllar que la idoneïtat d'un cotxe elèctric depèn de les necessitats i el comportament del conductor. D'opcions n'hi ha per a tothom, incloent-hi aquells executius que, per la seva activitat, necessiten una autonomia superior a 500 km.

En l'elecció d'un vehicle sostenible, Pua va remarcar que "la visita al concessionari es converteix en una etapa crucial, on és essencial reflexionar sobre diversos factors abans de prendre la decisió final"

Per Francesc Pua, el pas a un vehicle elèctric o híbrid requereix una autoavaluació, considerant factors com la infraestructura elèctrica necessària de carregament, l'estil de vida i les preferències personals, "cada individu té les seves pròpies necessitats i preferències, i la selecció del vehicle adequat és una decisió que s'assembla a triar entre gasoil o benzina en el passat".

Profunditzant en les tendències actuals del mercat, especialment en el segment de furgonetes, el 90% dels vehicles matriculats són dièsel.

En aquest sentit, Pua va tancar la seva intervenció advocant en "la necessitat d'una transició cap a opcions més sostenibles per abordar les preferències actuals dels compradors i promoure un futur ambientalment responsable".

Xerrada Vehicles elèctrics Agrupem -Autor Esther Barta-digital-5
Josep Estudillo, responsable comercial i Anselm Llovera, gerent d'Autansa 3000 - Foto: E. Barta
Xerrada Vehicles elèctrics Agrupem -Autor Esther Barta-digital-7
Francesc Pua, gerent de Servisimó - Foto: E. Barta

Comentaris