18.08.2022 |
Territoris.cat

Com WhatsApp Business pot ajudar al teu negoci?

WhatsApp Business facilita les interaccions amb els clients, ja que ofereix eines per a automatitzar, organitzar i respondre ràpidament als missatges, està dissenyada i funciona de manera similar que WhatsApp Messenger
Com WhatsApp Business pot ajudar al teu negoci?
Com WhatsApp Business pot ajudar al teu negoci?
Com WhatsApp Business pot ajudar al teu negoci?

Què és Whatsapp Business?

WhatsApp Business es una eina que es pot descarregar gratuïtament per a Android i iPhone, i que va ser desenvolupada especialment per a petites i mitjanes empreses. WhatsApp Business facilita les interaccions amb els clients, ja que ofereix eines per a automatitzar, organitzar i respondre ràpidament als missatges. Està dissenyada i funciona de manera similar que WhatsApp Messenger.

Entre les funcions que ofereix actualment aquesta aplicació, s'inclouen les següents:

-       Perfil d'empresa per a mostrar informació important, com l'adreça, el correu electrònic i el lloc web.

-       Etiquetes per a organitzar els teus xats i missatges a fi de trobar-los fàcilment.

-       Eines de missatgeria per a respondre de manera ràpida als teus clients.

Com WhatsApp Business pot ajudar al teu negoci?
Com WhatsApp Business pot ajudar al teu negoci?

Quina és la diferència entre WhatsApp i WhatsApp Business?

Ja que WhatsApp Business està dissenyada per a l'ús de les Pimes, el seu ús millora la comunicació de les organitzacions tant a nivell intern com amb els seus consumidors. Si la teva empresa ha començat a tenir un volum elevat de comandes, és probable que respondre al gran nombre de missatges entrants s'estigui convertint-se en un repte. WhatsApp Business és la solució a aquesta problemàtica oferint-te respostes ràpides i missatges de benvinguda, entre altres coses.

Per què t'aporta avantatges l’app de WhatsApp Business?

-       Et permet millorar la comunicació amb el teu negoci. Amb WhatsApp Business pots crear un perfil d'empresa amb totes les dades rellevants com l'adreça, l'email, la pàgina web, la geolocalització, l'horari i la descripció de l'activitat de l'empresa

-       Genera respostes automàtiques. L'APP emmagatzema les respostes a les preguntes més habituals i les envia de manera automàtica sense necessitat que tu hagis d'intervenir per a respondre.

-       Segmenta als teus contactes. Amb l'APP pots afegir etiquetes als teus contactes clients, proveïdors, prospectes… per a gestionar millor les teves comunicacions. Per exemple, enviar una oferta només als clients.

-       Envia missatges automàtics. L'APP de WhatsApp et permet enviar dos tipus de missatges de manera automàtica: un de benvinguda que s'envia quan algú et contacta per primera vegada, i un d'absència que informa que en aquest moment no estàs operatiu i indica els horaris comercials.

Com WhatsApp Business pot ajudar al teu negoci?
Com WhatsApp Business pot ajudar al teu negoci?

Com utilitzar totes les funcions de WhatsApp Business:

Ja que t'hem donat un ràpid recorregut a través dels beneficis que té WhatsApp Business per al teu negoci, et direm com utilitzar algunes de les seves característiques per a començar a veure resultats:

1.    Alguns exemples de respostes ràpides: Mentre més personalitzat sigui el tracte que ofereixes als teus clients, major serà la seva fidelitat. Alguns missatges de respostes ràpides que pots emprar. Missatge de benvinguda o presentació: és un missatge que s'envia als usuaris que t'escriuen per primera vegada.

2.    Utilitza les estadístiques per a analitzar el teu màrqueting: Mesurar el rendiment de les teves campanyes és fonamental per a conèixer si les teves estratègies estan funcionant correctament o has d'ajustar algunes coses.

3.    Fes un catàleg de productes: Amb WhatsApp per a empreses pots pujar el teu catàleg de productes, amb la seva descripció, fotografia i preu. Així, els teus clients no han de sortir de l'app per a anar al teu lloc web i després tornar per a generar la seva comanda.

4.    Categoritza amb etiquetes: Una de les opcions que t'ofereix aquesta aplicació que et podrà facilitar molt les coses a l'hora de gestionar el perfil de la teva empresa són les etiquetes. Et serveixen per a categoritzar les teves converses i localitzar-les amb major facilitat. Pots agrupar-les d'acord amb el seu estat, és a dir, si són converses finalitzades, pendents o en curs.

5.    Crear grups privats per a comunicar-te amb els teus clients: Altre ús que pots donar-li a WhatsApp Business és crear grups privats per a generar relacions més fortes amb els teus clients.

En poques paraules, l'aplicació WhatsApp Business és una eina imprescindible en qualsevol negoci actual per a la seva facilitat d'adquisició, per a l'ús i la multitud d'oportunitats tant comunicatives com de rendibilitat de la inversió que ofereix a les empreses, independentment del públic al qual es dirigeix o el sector empresarial al qual pertanyin.

Com WhatsApp Business pot ajudar al teu negoci?
comentaris