Comença l’any amb una bona planificació estratègica de continguts

La planificació estratègica de continguts és el procés de dissenyar i organitzar de manera sistemàtica la creació i publicació de contingut per assolir objectius específics de màrqueting i comunicació
Planificació estratègica de continguts
photo_camera Planificació estratègica de continguts

Què és la planificació estratègica de continguts? 

La planificació estratègica de continguts és el procés de dissenyar i organitzar de manera sistemàtica la creació i publicació de contingut per assolir objectius específics de màrqueting i comunicació. Això inclou la identificació del públic objectiu, la definició d'objectius de màrqueting i comunicació, la selecció de canals de publicació i la creació d'un calendari de publicació per assegurar que el contingut estigui disponible quan i on es necessita.
 

Per què és important la planificació estratègica de continguts?

La planificació estratègica de continguts és important perquè ajuda una empresa a assegurar que estigui publicant contingut rellevant i de qualitat per a la seva audiència, cosa que pot ajudar a atraure i retenir clients potencials i ha promoure la marca de manera efectiva. També podeu ajudar una empresa a estalviar temps i esforç en tenir una estratègia clara en lloc de crear contingut sense una visió clara a llarg termini.

Planificació estratègica de continguts
Planificació estratègica de continguts

Aquí hi ha alguns avantatges de tenir una planificació estratègica de continguts:

 1. Ajuda a assolir objectius de màrqueting i comunicació: Una planificació estratègica de continguts permet definir objectius clars i mesurables i crear contingut que contribueixi a assolir-los.
 2. Assegura que el contingut sigui rellevant i de qualitat: En identificar el públic objectiu i els seus interessos, és més fàcil crear contingut que sigui rellevant i de qualitat per a ells.
 3. Millora l'eficiència: Com que té un pla i un calendari de publicació, és més fàcil organitzar i prioritzar el treball i evitar haver de crear contingut d'últim minut.
 4. Ajuda a atraure i retenir clients potencials: El contingut rellevant i de qualitat pot atraure clients potencials i retenir els actuals.
 5. Promou la marca de manera efectiva: El contingut que es publica de manera consistent i que és rellevant per al públic objectiu pot ajudar a promoure la marca de manera efectiva.
 6. Facilita el mesurament de resultats: Una planificació estratègica de continguts permet establir mètriques i mesurar els resultats del contingut publicat per poder avaluar el rendiment i fer ajustaments en conseqüència.
 7. Ajuda a mantenir la coherència i la consistència de la marca: Com que té un pla per al contingut, és més fàcil mantenir la coherència i la consistència de la marca en tot el contingut que es publica.
Planificació estratègica de continguts
Planificació estratègica de continguts

Quins són els passos per dur a terme una planificació estratègica de continguts?

 1. Identificar el públic objectiu: Qui són les persones a qui vol arribar l'empresa amb el contingut? Què els interessa i quins problemes estan tractant de resoldre?
 2. Definir objectius de màrqueting i comunicació: Quin és el propòsit de la campanya de continguts? Què vol aconseguir l'empresa amb el contingut?
 3. Seleccionar canals de publicació: On es troba el seu públic objectiu i com hi pot arribar de manera efectiva? Quins canals de publicació són els més adequats per al contingut i els objectius?
 4. Crear un calendari de publicació: Quan es publicarà el contingut i amb quina freqüència? Quin tipus de contingut es publicarà en quin moment i per què?
 5. Crear i publicar contingut: Quan s'hagi establert una estratègia clara, és hora de crear i publicar el contingut seguint el calendari de publicació.


Com es mesura l'èxit d'una planificació estratègica de continguts?

L'èxit d'una planificació estratègica de continguts es pot mesurar utilitzant mètriques específiques, com ara l'abast, la taxa de clics, la taxa de conversió i el compromís (m'agrada, comentaris, compartits).
 

És necessari actualitzar regularment la planificació estratègica de continguts?

Sí, cal actualitzar regularment la planificació estratègica de continguts per assegurar que continua sent rellevant i efectiva per al públic objectiu i els objectius de l'empresa.

Simbols xarxes

 

Comentaris