Les empreses del programa 'Accelera el creixement' a Lleida confien incrementar la facturació fins al 30% en dos anys

Actualment, les empreses que han participat en aquest programa sumen un total de 353 treballadors (amb una mitjana 24 treballadors/es) i una facturació de 68.726.163,08 euros
Intervenció de Ramon Roca Accelera el creixement a Lleida ©Diputació
photo_camera Intervenció de Ramon Roca Accelera el creixement a Lleida ©Diputació

Les instal·lacions del CEI Tàrrega Cal Trepat van acollir aquest divendres l’acte de cloenda i lliurament dels diplomes als representants de les quinze empreses que durant nou mesos han participat en la primera edició del programa 'Accelera el creixement a Lleida'. El principal objectiu d'aquest programa és que les pimes obtinguin un pla de creixement i d'acció, així com les eines de suport per realitzar-lo i amb el que com a resultat calculen augmentar la seva facturació en els pròxims dos anys entre un 10% i un 30%, així com un augment mitjà d'un 20% de la plantilla.

Durant nou mesos, el programa 'Accelera el creixement' facilita a les empreses que hi participen 74 hores de formació: 40 de consultoria personalitzada i 34 en sessions grupals. Tota la formació es fa amb consultors i professionals de prestigi que tenen una llarga experiència en gestió de negocis. S'hi tracten aspectes clau per al creixement empresarial, com són la transformació digital, la internacionalització, el finançament, la comercialització i la gestió dels equips directius, i cada empresa acaba desenvolupant el seu pla específic de creixement.

El programa, subvencionat per la Diputació de Lleida i PIMEC, té un cost aproximat d'uns 5.500 euros per empresa, dels quals cada empresa en paga només 500

Participants en el programa Accelera el creixement a Lleida ©Diputació
Participants en el programa Accelera el creixement a Lleida ©Diputació

Les quinze empreses participants que han finalitzat la seva participació en el programa estan distribuïdes territorialment entre les comarques de la Noguera, les Garrigues, el Pallars Sobirà, el Pla d'Urgell, el Segrià i l'Urgell, i han estat escollides en funció de criteris i indicadors sobre el seu potencial de creixement.

Actualment, les empreses que han participat en aquest programa sumen un total de 353 treballadors (amb una mitjana 24 treballadors/es) i una facturació de 68.726.163,08 euros

L'acte també ha comptat amb la participació del president de Ros Roca, Ramon Roca, que ha impartit una conferència sobre els reptes que han d'afrontar a hores d'ara les empreses. Roca ha destacat que el canvi digital és ineludible i que les empreses han d'entendre quin valor els pot aportar i de quina manera la digitalització impacta en l'activitat de negoci, com treballa els processos i els punts de contacte, així com el disseny de productes i serveis.

El president de PIMEC Lleida, Xavier Caufapé va destacar la necessitat de seguir donant suport a les pimes del territori i dotar-les de les eines necessàries per poder competir i afrontar els reptes actuals.

Accelera el Creixement és una oportunitat d'impuls del negoci per a empreses que ja estan consolidades al seu sector (la majoria de les que hi participen tenen una trajectòria d'uns 20 anys), però també és una oportunitat per a les empreses més joves

Aquest programa, que té com un dels objectius prioritaris enfortir el teixit empresarial lleidatà i preparar-lo per aprofitar les oportunitats que apareguin en el futur immediat, forma part de les principals línies d'actuació del Patronat de Promoció Econòmica en aquest 2022, que inclou consolidar les actuacions vinculades a l'agenda compartida del Pla de Transformació Econòmica de les Terres de Lleida, Pirineu i l'Aran i impulsar l'emprenedoria i l'empresa, per tal de donar resposta a les necessitats actuals i que contribueixi a la fixació de la població i arreli el talent al territori.

Comentaris