Els Premis E2, Escola d’Emprenedors, guardona onze projectes de centres educatius de Lleida

Un total de 1.280 alumnes i 14 professors de la demarcació han rebut formació amb aquest programa, pioner a Catalunya, per al foment de l’emprenedoria

Premis Global Lleida Interior
photo_camera Alumnes, professors i organitzadors posen en una foto de grup durant l'acte del lliurament dels premis

Aquest dijous ha tingut lloc el lliurament dels Premis E2, Escola d’Emprenedors, organitzats per GLOBALleida i els Serveis Territorials del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya a Lleida, al CaixaFòrum. La iniciativa lleidatana, pionera a Catalunya, està adreçada a alumnes i professors per fomentar l’emprenedoria a tots els centres educatius de la demarcació.Premis Global Lleida Interior text

En aquesta edició s’han sumat a les etapes de secundària obligatòria i postobligatòria les d'infantil i primària, havent arribat aquest programa formatiu a 21 centres, els quals van sol·licitar 43 activitats amb les quals han rebut  formació 1.280 alumnes i professors. Està  previst pel pròxim curs, ampliar el nombre de col·laboradors externs i l’oferta formativa amb tallers de creativitat.

Més de 200 alumnes han assistit a l'acte que s'ha portat a terme al CaixaFòrum

En el decurs de l’acte, en el que han assistit més de 200 alumnes, s’ha impartit la conferència Actituds per triomfar a la vida: de l’escola a l’empresa, a càrrec de Daniel Gavarró.

Els Premis que s’ha atorgat, estan estructurats en 10 categories i han avaluat criteris com la innovació, la recerca, la interacció amb l’entorn, el projecte de centre o la viabilitat del projecte i tenen una dotació total de 5.000€.

L’acte que ha estat dinamitzat a través de les xarxes socials: Facebook, Twitter, YouTube i Instagram, amb la col·laboració dels alumnes de l’Escola del Treball, ha tingut una audiència de més de 38.000 seguidors amb el hastag #premisE2, i s’han arribat a les 195.000 impressions amb dispositius digitals, superant l'audiència de la primera edició.

Alumnes de l'Escola de Treball han dinamitzat l'acte a través de les xarxes socials 

Els premis han estat lliurats per l’alcalde de Lleida, Àngel Ros,  el diputat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Enric Mir, el director dels Serveis Territorials del Departament d'Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés, el conseller delegat de GLOBALleida, Oriol Oró, i els representants de La Caixa i SEMIC, com a patrocinadors d’aquests premis.

Els projectes premiats han estat:

Cicle Formatiu de Grau Superior

Projecte ECOINGRAL, SL. Núria Brescó i Aida Puebla (Episcopal). Premi a la Millor Idea. 

Estudis: 2n CFGS Administració i Finances. Activitat: Reciclatge d'ampolles de plàstic.

Projecte WHATS EAT. Elena Alexa, Sandra Arenas i Núria Sánchez (Ilerna). Premi al projecte més viable. 

Estudis: 2n CFGS Administració i Finances. Activitat: Venda de menjar preparats per a particulars i empreses.

Projecte CENTRE LOGÍSTIC PONENT, SA. Gerard Ramells, Francesc Xavier Argelich i Maria Teresa Puigvert. (Escola del Treball). Menció especial al millor estudi tècnic.

Estudis: 2n CFGS Transport i logística. Activitat: Prestació de serveis 'emmagatzematge i transport nacional i internacional.

Cicle Formatiu de Grau Mitjà

Projecte MOTO TUNING, SL. David Martín (Escola del Treball). Premi al projecte més viable. 

Estudis: CFGM Comerç. Activitat: Venda de recanvis per a motos, reparació de motocicletes i comercialització de pit bikes

Projecte MIM. Gerard Fernández i Júlia Piquer (Escola del Treball). Premi a la millor idea. 

Estudis: 2n CFGM Fusteria i moble + CFGS Gestió comercial i màrqueting.  Activitat: Venda de mobiliari nòmada (adaptable a canvis d'ús i necessitats de l'usuari) amb muntatge DIY. (Do it yourself).

Batxillerat

Projecte ECO GOODS. Sandra Minguell (La Salle Mollerussa). Premi al millor treball de recerca relacionat amb l’emprenedoria i la creació d’empreses. 

Estudis: 2n Batxillerat. Activitat: Elaboració i comercialització de productes ecològics com sucs de fruita i melmelades.

ESO

Projecte RED BUTTON. Elena Tello, Xavier Trullols, Ariadna Chas, Jordina Portolés i Aleix Castells. (INS Guindavols). Premi a la idea més innovadora. 

Estudis: 4t ESO. Activitat: App als mòbils per obrir portes de garatges i portes de cotxes.

Projecte YELLOW PEACE. Núria Babot, Andreu Mallada, Laia Victòria Vilaró, Carles Palacios i Mercè Zapater (INS Guindavols). Premi al millor treball relacionat amb l’emprenedoria i la creació d’empreses. 

Estudis: 4t ESO. Activitat: Lavabo químic portàtil.

Centre d’Infantil i Primària

Projecte Bombolles per un somni de l’Escola La Noguera de Balaguer. Premi al projecte més interactiu amb l’entorn. 

Estudis: Cicle superior de primària (5è i 6è). Activitat: Elaboració de sabó artesanal a partir d’oli reciclat.

Projecte La meva escola és emprenedora de l’Escola Dos Rius de Camarasa. Premi al millor projecte. 

Estudis: Infantil i primària (de P3 a 6è). Activitat: Comercialització de productes artesanals fets amb material de reciclatge.

Projecte d’Emprenedoria 2014 – 2015 de l’Escola La Salle La Seu d’Urgell. Menció especial a la qualitat educativa.

Estudis: Primària (de 1r a 6è). Activitat: Treballem l’emprenedoria com a matèria transversal del centre.

 

Comentaris