07.10.2022 |
Territoris.cat

470 participants a la 3a Marxa de les Cabanes de Volta als Omellons

Aquest diumenge s'ha celebrat la 3a Marxa de les Cabanes de Volta dels Omellons, amb 470 participants, que han superat els 420 inscrits de l'any passat. 

 

3a Marxa de les Cabanes de Volta als Omellons2
3a Marxa de les Cabanes de Volta als Omellons
470 participants a la 3a Marxa de les Cabanes de Volta als Omellons

El calendari de marxes populars d'aquest mes d'abril és força intens, i després de la Marxa Popular del Segrià, celebrada el cap de setmana passat, aquest diumenge ha arribat el torn de la 3a Marxa de les Cabanes de Volta dels Omellons, un poble petit que s'ha vestit de festa major per rebre aquesta prova.

La climatologia era un dels grans temors de cara a la jornada, però al final la pluja ha respectat la Marxa i a estones ha lluït el sol, fet pel qual els 470 participants han pogut gaudir del matí, superant els 420 inscrits de l'any passat

La marxa ha tingut un recorregut de 14 quilòmetres, amb opció de fer un altre recorregut de 16,5, amb sortida des de la plaça del poble. Durant el trajecte, els participants han gaudit de les diferents cabanes de volta i al quilòmetre 8 hi havia el primer avituallament, a l'Ermita de San Bonifaci, del segle XIV, on els participants podien gaudir d'un tros de coca, xocolata, sucs i aigua. D'aquí seguien fins al kilòmetre 11, on dins una cabana de volta, hi havia el segon avituallament, consistent en aigua i pomes, fins arribar al poble, on a les escoles, als participants els esperava un esmorzar amb brasa, llonganissa i cansalada, amb pa de pagès, i tot regat amb oli i vi de la comarca. 

La marxa ha estat, doncs, tot un èxit de participants, i al final de la jornada l'organització ha fet un sorteig de 38 premis, que han aportat els diferents col·laboradors. L'organització ja esta pensant en l'edició del 2016, on es plantegen dos circuits, l'habitual de 14 km, i un altre de 21 kilòmetres

Al marge d'una natura en plena eclosió per la primavera, aquesta jornada ofereix el valor afegit de passar per les cabanes de volta de la zona, diferents construccions de pedra seca i un poble que obrirà les portes i donarà les gràcies amb un esmorzar regat amb el vi i l'oli de sempre.

470 participants a la 3a Marxa de les Cabanes de Volta als Omellons
comentaris