La Cursa de l'Indiot torna a protagonitzar l'esport nadalenc a Mollerussa

Els organitzadors de la prova, l'Associació Atlètica Xafatoll i l'Ajuntament de Mollerussa preveuen una participació de 800 atletes, 500 en la cursa oberta i al voltant de 300 escolars.

Els organitzadors de la Cursa de l'Indiot esperen al voltant de 800 participants.
photo_camera Els organitzadors de la Cursa de l'Indiot esperen al voltant de 800 participants.

L'activitat esportiva nadalenca de Mollerussa torna a estar protagonitzada per la Cursa de l'Indiot, la prova del dia de Sant Esteve que espera la participació de 800 atletes, i que es caracteritza per l'obsequi d'aquesta au als guanyadors. Un guardó que va ser motiu de polèmica ecologista fa un parell d'anys i que es va tornar a recuperar en la passada edició.

El circuit urbà de 8 quilòmetres mantindrà el mateix recorregut que en la passada edició, dues voltes de quatre quilòmetres amb l’objectiu d’evitar els doblaments que altres anys es produïen entre els atletes i que dificultaven el registre d’arribades que es fa amb el sistema de xips. Aquesta distribució fa que el recorregut, a banda d’agafar carrers del centre urbà, també s’ampliï a l’avinguda del Canal i fins al primer pont del camí de Belianes.

La sortida de la cursa oberta es farà des de la plaça de Manuel Bertran a les 10.30 del matí, i les categories de Veterans, Sènior i Juvenils sortiran primer mentre que els més petits ho faran, a partir de les 11.30 en diferents curses ordenades per categories.

L’organització repetirà la ubicació del servei de guarda-roba a la plaça Major, on també s’ubicarà l’espai per avituallament dels corredors, que, a banda d’una bossa amb obsequis també rebran una cinta de cap tècnica.

Pel que fa a les inscripcions, el preu per als atletes de les categories Juvenils, Sèniors i Veterans serà, si s’inscriuen abans del 23 de desembre, de 10 euros si disposen de xip i de 12 euros si el xip l’ha de posar l’organització. Els que es vulguin inscriure personalment ho podran fer, sempre i quan hi hagi places, el mateix dia de la cursa i hauran de pagar un preu d’inscripció de 14 euros. Quant a les categories inferiors, les inscripcions són gratuïtes i es podran fer on line.a www.amollerussa.com/indiot fins el 23 de desembre fins als 300 participants.

Comentaris