Torres de Segre, Soses, Aitona i Seròs reuneixen 400 aficionats a la piragua

DESCENS-05
photo_camera Participants en el Descens Popular en Piragua Torres de Segre-Soses-Aitona-Seròs

El Descens Popular en Piragua Torres de Segre-Soses-Aitona-Seròs va tornar a ser un èxit en aplegar aquest diumenge 400 participants en una cita que arribava enguany a la seva tercera edició i que, com és habitual, van organitzar els ajuntaments de les quatre poblacions.DESCENS-01

Concretament, s'hi van aplegar unes 190 embarcacions entre individuals, dobles i triples, amb un total de 350 participants que van baixar pel riu, una xifra a la qual cal afegir el personal de l’organització, amb la qual cosa van estar unes 400 les persones que es van mullar en aquesta jornada.

Així doncs, la iniciativa compta any rere any amb un nombre creixent de suports en forma de participants que volen gaudir de la sensació de recórrer aquest tram del riu Segre tot admirant la seva bellesa en una jornada no competitiva en companyia de la família i dels amics, una cita que potencia els aspectes esportiu i lúdic entre quatre pobles agermanats i que enguany també ha cuidat el vessant solidari, atès que 1 euro de cada inscripció s’ha destinat a l’AFANOC (Associació de Familiars i Amics de Nenes Oncològics de Catalunya).DESCENS-06

L'activitat es va iniciar a les 9 del matí amb la trobada al mirador de la presa de Torres de Segre, on es van distribuir els dorsals i es va celebrar un esmorzar popular. També es va fer una sessió de zumba per escalfar, així com una explicació tècnica prèvia per tal d’afrontar el trajecte de 18 km. Cal recordar, a més, que aquells que ho desitjaven podien fer un recorregut paral·lel en BTT.

Cap a les 10.45 hores van començar els dos descensos (piragua i BTT). Es va fer una aturada a Aitona que ha va incloure un avituallament, i cap a quarts d’una van començar a arribar les primeres embarcacions a la zona de la gravera de Seròs. Des d’allí es va fer el desplaçament en autocar a la zona esportiva del poble, on els participants van poder gaudir de les piscines i d’un dinar de germanor.

Un cop acabada la jornada, els participants van tornar als seus llocs d'origen amb el servei d'autocar gratuït.

Comentaris