27.05.2022 |
Territoris.cat

Els Xafatolls assoleixen el repte de la Ruta dels Senders de 1714 amb motiu del 30è aniversari

Els atletes del Xafatolls han estat els primers a completar els 650 quilòmetres de la ruta, d'una tirada, un trajecte que va ser creat l’any passat per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) amb motiu del Tricentenari.

Xafatolls Interor
Corredors i familiars dels Xafatolls, en l'arribada a Mollerussa
Els Xafatolls assoleixen el repte de la Ruta dels Senders de 1714 amb motiu del 30è aniversari

Mollerussa va rebre aquest diumenge als atletes de l'Associació Atlètica Xafatolls que van dur a terme la Ruta dels Senders de 1714, un repte que l'entitat va organitzar amb motiu del trentè aniversari. Els presidents de l’entitat al llarg dels seus 30 anys de trajectòria juntament amb els socis més veterans han estat els encarregats de fer el darrer tram dels prop de 650 quilòmetres de la ruta que durant aquest cap de setmana els ha portat a recórrer els 10 escenaris més emblemàtics de la Guerra de Successió a Catalunya.

Jaume Suau fa lectura del manifest de la gesta dels XafatollsL’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, acompanyat de part dels regidors del consistori, ha estat l’encarregat de fer la rebuda oficial als més de 60 atletes de l’entitat que han protagonitzat la gesta que ha qualificat d’impressionant i digna del repte que us heu posat. Heu aconseguit fer esport, fer país i ser una gran família, ha indicat Solsona, que ha rebut de mans de l’actual president, Juli Niubó, un record commemoratiu de la fita i una senyera signada per tots els atletes participants, entre els quals també hi ha hagut tres regidors del consistori, Bernat Díaz, Xavier Roure i Mònica Segués.

Per la seva part, Niubó s’ha mostrat satisfet d’haver complert l’objectiu i orgullós d’haver portat el nom de Mollerussa arreu del territori català per on han passat. Durant l’acte també s’ha llegit un manifest commemoratiu de la fita, per part del seu autor Jaume Suau, un manifest que també s’ha llegit en els 10 punts més significatius de la ruta on l’expedició ha estat rebuda per les autoritats corresponents.

Els Xafatolls assoleixen el repte de la Ruta dels Senders de 1714 amb motiu del 30è aniversari
comentaris