07.03.2021 |
Territoris.cat

Ian Finestres la jove promesa del motociclisme amb tan sols 6 anys

El passat cap de setmana en el circuit Zona Kàrting de Juneda, Ian Finestres es va classificar en segona posició de la seva categoria i en tercera posició de la Copa Catalana ANPA, prova que tancava la temporada.

Els joves campions comencen a sabotejar els pòdiums.
Els joves campions comencen a sabotejar els pòdiums.
Ian Finestres la jove promesa del motociclisme amb tan sols 6 anys

Reportatge.

El motociclisme català està essent un referent en els darrers anys d'ençà que els germans Márquez s'ha fet els líders de la competició mundial. Una família precoç en aquesta disciplina, amb un ascens meteòric en la competició.

Aquests referents no saben si van ser els que van empènyer a la família Finestres Quirós a donar suport a l'afició de l'Ian, un mollerussenc de 6 anys que va decidir que el seu esport havia de ser el motociclisme. L'Ian va fer incursions en altres esports de rodes com l'hoquei, però necessitava més velocitat, i es va declinar per les dues rodes i l'olor de benzina.

Ens explica la seva mare que amb tan sols tres anys la seva joguina preferia havia sigut la moto de bateries, sobre la que va fer els primers trajectes, però la seva passió i habilitat van fer decidir als progenitors a fer el pas a la benzina.

La família en veure la passió d'Ian no va tenir més remei que involucrar-se i seguir el seu desig, van inscriure al jove en l'escola tarragonina Lorenzo Competición, amb l'objectiu de millorar la seva tècnica de pilotatge.

Des de fa tres anys els caps de setmana de la família discorren pels circuits lleidatans de Menàrguens, Juneda, Alcarràs, o Sils a Girona, acompanyat a l'Ian en les competicions de la seva categoria, en la que participa amb una vintena de pilots catalans.

La seva curta trajectòria ha estat molt positiva, i amb sis anys ha destaca en la categoria de 6,2, en la que es va classificar el 30 de novembre en segona posició, i com a tercer classificat de la Copa Nacional Catalana 2014. Competició que organitza l'Associació Nacional de Pilots Aficionats (ANPA), que es va celebrar en el circuit Zona Kàrting de Juneda.

Els Finestres Quirós financen la competició amb petits espònsors que els permeten mantenir la moto i els desplaçaments. El seu nou repte és que l'Ian es pugui inscriure en la RACC Promovelocitat de Catalunya, una competició que permetria una major projecció del pilot mollerussenc.

La marca italiana Polini comercialitza les conegudes poket (mini motos) idónies per a pilots de curta edat es puguin iniciar en el motociclisme, màquines de potències que no superen els 6,2 CV, sobre les que aquestes joves promeses adquirixen experiència. La marca patrocina competicions a tot el territori per a pilots d'entre 6 i 10 anys.

Ian Finestres la jove promesa del motociclisme amb tan sols 6 anys
comentaris