L'Esparver Cendrós de Bellcaire inaugura la temporada del projecte Marxa.cat

La Marxa de l'Esparver Cendrós de Bellcaire d'Urgell
photo_camera La Marxa de l'Esparver Cendrós de Bellcaire d'Urgell

La Marxa de l'Esparver Cendrós de Bellcaire d'Urgell ha inaugurat aquest diumenge la temporada del projecte Marxa.cat, que fomenta l'activitat saludable a Ponent. La convocatòria esportiva, que dur a terme el Club Centre Excursionista Bellcaire d'Urgell (CEBU), amb la col·laboració de l'Ajuntament de Bellcaire, ha comptat amb la participació de 200 persones.

La Marxa de l'Esparver Cendrós de Bellcaire d'UrgellA les nou del matí els participants sortien de la plaça de l'Ajuntament de Bellcaire, per enfilar un dels dos recorreguts, de 20 o d'11 quilòmetres, amb uns desnivells acumulats de 259 metres i 150, respectivament, pràcticament tots per camins de terra i paisatges de conreus, canals, trinxeres i séquies, i per primer cop s'ha circulat per la serra d'Almenara, en un trajecte que ha transitat pels municipis de Bellmunt, Montgai, la Sentiu de Sió i La Ràpita.

La Marxa de l'Esparver Cendrós de Bellcaire d'Urgell

Un calendari amb deu marxes

El projecte Marxa.cat és una iniciativa esportiva que va néixer a Lleida l'any 2015 fruit de la unió de sis marxes populars arreu de les comarques lleidatanes.

Té com a objectiu promoure els hàbits saludables, la pràctica de l'esport i l'alimentació saludable, així com una actitud de compromís i respecte per l'entorn

El circuit pretén donar valor al concepte de marxa popular entès com una activitat no competitiva, oberta a tothom, de ritme lliure, lligada al descobriment del valor del territori i sense ànim de lucre. El segell Marxa.cat vol ser, doncs, distintiu de qualitat, de garantia, de seriositat i empatia cap als participants, amb trets d'identitat característics i comuns, com ara la pràctica de l'esport i la vida saludable, en circuits reduïts i sense dificultats, l'escassa presència de sucres i l'adopció d'esmorzars alternatius per a celíacs i vegetarians.

Les marxes que formen el calendari són:

Marxa de la Boira (13 de gener)
Marxa Senderista del Baix Segre (17 de març)
Marxa de les Cabanes de Volta dels Omellons (31 de març)
Marxa Popular del Segrià (7 d'abril)

comentaris