Dos lleidatans participen en l'edició 2019 del Panda Raid al Marroc

Miquel Pulido i Josep M. Romero amb el seu Seat Panda Marbella
photo_camera Miquel Pulido i Josep M. Romero amb el seu Seat Panda Marbella

Miquel Pulido i Josep M. Romero, son dos intrepits lleidatans que es volen enfrontar a l'aventura de participar en la prova de llarga distància Panda Raid que se celebrarà del 8 al 16 de març en territori marriqui, una competició exclusiva per a models Panda,  el  mític vehicles que va comercialitzar la marca Fiat i també amb petites modificacions Seat, a l'any 1980. L'entorn del Raid, no es limita a la nostalgia del vehicle utilitari, sinó que els participants han de prescindir de totes les eines tecnológiques que s'utilitzen actualment en competicions com el Dakar.

Panda Raid edició del 2018 1El Panda Raid cobreix 7 etapes durant vuit dies per territori marriqui, en els que els pilots hauran de desplegar les dots de conducció, i vanegació tan sols utilitzant les indicacions físques de l'organitació, una brúixula, el llibre de ruta i molta intuició. La convocatòria d'enguany reunirà a 375 equips de tot el món. 

El Panda, conserva aquest misticisme automobilistic, per ser un dels pocs vehicles polivalents de l'epoca, económic, de mecànica senzilla i la seva capacitat per circular fora de l'asfalt. Pulido i Romero portarn el dorsal 144 en un Seat Panda Marbella de l'any 1996, per tal d'afrontar els reptes d'aquesta aventura, que portara el nom Team  Aspardenya Vilabarca.

Els pilots:

Josep M. RomeroJosep Maria Romero ( 52 anys ), esportista i metòdic, és Tècnic en Instal·lacions Ramaderes. Una de les seves aficions que practica des de la seva infantesa, és el running, especialitat en què ha arribat a participar en les proves més importants i extremes, realitzades en els deserts més extrems i durs que hi ha al món, com ara la competència 4 Desserts (250 km d' autosuficiència alimentària), la Transpirinenca (900 km d' autosuficiència alimentària), etc.. Una altra de les seves passions que practica actualment és la MTB on també ha participat en proves nacionals e internacionals com la Ruta del Conquistador ( Costa Rica ) , la Marruecos Bike Iguña , Cat 700, entre altres.

Miquel PulidoMiquel Pulido ( 26 anys ), és Tècnic de transport, mecànic, aventurer i amant dels animals. Li apassiona tot el referent al món del motor, principalment el motociclisme essent un gran fan de Marc Marquez. Les seves aficions actuals són la MTB, especialitat en la qual ha participat dues vegades a la mítica Orbea Monegros i també en proves realitzades a Lleida.

Sobre Panda Raid

Ral·li amateur de llarga distància i resistència que se celebra anualment al març, on tres-cents setanta-cinc d'equips decideixen desafiar la suprema llei del sentit comú i llançar-se a una aventura old school a bord d'un vell Panda (o també Marbella). Es desenvolupa al Marroc a través d'un recorregut de 7 etapes, que en alguns casos posen a prova les capacitats físiques i mentals dels equips, valors suprems d'un esforç mecànic i de camarades que pretén deixar enrere, almenys per uns dies, la bullícia de la civilització i la dependència de la tecnologia. L'important no és el temps ni la velocitat; superar Panda Raid implica abans de res arribar a la meta.

Comentaris