Les Eleccions Generals obliguen a traslladar la Catigat 2019 al dimecres 1 de maig

Representacions de les entitats en la presentació Catigat 2019
photo_camera Representacions de les entitats en la presentació Catigat 2019

L'organització de la marxa BTT, Catigat 2019, s'ha vis obligada a traslladar la data de la prova al dijous 1 de maig, que serà festiu, com a conseqüència de la convocatòria d'Eleccions Generals, que va anunciar el president del Govern Pedro Sánchez pel 28 d'abril, la data que estava previst dur a terme la marxa cicloturística.

Els organitzadors es veuen obligats a traslladar la data, ja que el Català de Trànsit no autoritza proves esportives en dies d'eleccions o referèndums. La marxa se celebrarà tal com estava previst, amb el centre logístic a Miralcamp, i amb totes les activitats programades.

Les inscripcions es van tornar a obrir el diumenge 17 de febrer, i les persones que ja estaven inscrites i que no podran assistir el dia 1 de maig, poden retornar el seu dorsal a través del web d'inscripció de la Catigat 2019, gratuïtament.

La marxa BTT del Pla d'Urgell Catigat té la voluntat de fomentar la pràctica del ciclisme entre el públic femení, en la dotzena edició que se celebrarà el 28 d'abril a Miralcamp.

Els organitzadors fan dues apostes en aquesta edició, d'una banda superar el 15% de participació femenina entre el miler d'inscrits de la passada edició. En aquest sentit els organitzadors donaran un euro de cada inscripció a la plataforma Ellas son de aquí, un col·lectiu que impulsa la companyia Nufri, i la seva marca de pomes Livinda, amb l'objectiu de donar suports a projectes d'esport femení.  I per altra banda, el CE BTT Miralcamp, que gestiona l'organització d'enguany, ha incorporat la Catigat Kids, amb l'objectiu de fomentar la participació familiar amb un circuit de 15 quilòmetres dirigit a infants i joves de 6 a 12 anys.

Imatge de les edicions anteriors de la Catigat del Pla d'UrgellLa marxa, que al marge de la component esportiva, també vol reivindicar els atractius turístics del Pla d'Urgell, incorporarà enguany els espais de la Memòria Històrica de la Guerra Civil, incloent-hi en el recorregut els búnquers de Bellvís, Sidamon i Linyola. En l'espai de Bellvís, es durà a terme una recreació de la contesa civil, que dura a terme el grup Recreació Batalla de l'Ebre de Fayón. Els participants també podran gaudir de les vistes de la plana que ofereix l'espai de Barret Picat al terme de Linyola.

Imatge de les edicions anteriors de la Catigat del Pla d'Urgell 2En el vessant esportiu la Catigat 2019 ofereix als participants tres itineraris, de 105, 75, i 42 quilòmetres amb diferents dificultats, per tal que hi pugui participar el nombre més gran d'aficionats a la BTT.

Els organitzadors instal·laran senyals d'atenció als conductors per augmentar la seguretat dels ciclistes durant la prova i una senyalització que es mantindrà en les rutes com a element del projecte per a consolidar una ruta BTT al Pla d'Urgell, que també podria estar lligada amb la xarxa InterCatalunya que ha desplegat el departament de Territori i Sostenibilitat.

Ellas son de aquí

EllasSonDeAquí és una plataforma que busca sensibilitzar i crear notorietat entorn de l'esport femení i oferir al mateix temps un espai on les esportistes espanyoles puguin optar a aconseguir finançament. Una plataforma digital que allotja projectes esportius femenins, tant professionals com amateurs, que necessiten finançament perquè els seus integrants puguin millorar, potenciar o professionalitzar la seva activitat esportiva.

Totes les esportistes -tant a títol individual com col·lectiu a través dels seus clubs o associacions- que tinguin un projecte que impliqui facilitar la consecució de les seves metes, millorar la seva competitivitat o professionalitzar la seva pràctica esportiva puden pujar la seva candidatura a través d'aquest portal digital.

La plataforma divulga els projectes i els promociona en les xarxes socials perquè siguin coneguts i compartits. Els seguidors de la plataforma poden votar quins són els seus projectes preferits i contribuir també activament a ells, per als quals s'adhereixin a l'opció de crowdfounding, fent la seva aportació econòmica a través dels acords que #EllasSonDeAquí té amb diferents pàgines de micromecenatge.

comentaris