La Lliga Escolar d’escacs ADEJO es reinventa i fa el salt virtual

El campionat vol seguir creixent en la seva setena edició i aposta per la plataforma d’escacs online Lichess

Imatge-article-2-1500x1029
photo_camera La darrera edició de la Lliga ADEJO va sumar un gran nombre de participacions

L’Acadèmia d’Escacs Josep Oms (ADEJO) impulsa un any més la celebració de la Lliga ADEJO-Campionat d’Escacs Escolars per Equips de Lleida, una cita que enguany arriba a la seva setena edició. El context sanitari actual ha dut a ADEJO a plantejar una edició diferent que permetés mantenir el format habitual, però a través d’Internet. L’aposta s’ha fet per la plataforma Lichess, un espai molt utilitzat per a tornejos d’escacs arreu del món i que ha crescut des del mes de març del 2020.Cartell 7a Lliga Escolar ADEJO 2021

La competició es desenvoluparà en cinc jornades, sempre en dissabte de les onze del matí fins dos quarts d’una. D’aquesta manera, la jornada inaugural tindrà lloc el 30 de gener i la prosseguiran el 20 de febrer, el 13 de març, el 10 d’abril i el 8 de maig, que servirà de clausura de la lliga.

Les inscripcions ja estan obertes, i per participar, s’ha d’enviar un correu a [email protected] indicant nom, cognoms, data de naixement i usuari Lichess.

El campionat compta amb el suport de l’Ajuntament de Lleida, la Diputació de Lleida i la Federació Catalana d’Escacs. En les sis edicions disputades fins ara, la Lliga ADEJO ha aconseguit unes xifres de participació creixents, fins al punt que s’ha fet un forat en el panorama esportiu lleidatà i s’ha consolidat plenament, sempre amb l’objectiu de promoure la pràctica dels escacs i els seus beneficis entre els escolars de tot el territori.

Comentaris