María Eizaguirre es proclama campiona d’Espanya d’escacs sub 16

Josep Oms i María Eizaguirre practiquen junts
photo_camera Josep Oms i María Eizaguirre practiquen junts

María Eizaguirre es va proclamar la passada setmana, campiona d'Espanya sub 16, i líder absoluta en partides ràpides, una jove aragonesa deixebla del mestre internacional lleidatà d'escacs, Josep Oms. El torneig es va celebrar al municipi andalús de Salobreña del 15 al 20 de juliol

Es tracta d'un fet insòlit en els campionats estatals d'escacs, tradicionalment dominats pels jugadors masculins, la jove natural d'Osca es va imposar en totes les proves en què va participarMaría Eizaguirre va obtenir una beca de la Federació Espanyola d'Escacs que l'hi ha permès posar-se a les ordres del mestre lleidatà Josep Oms.

En la categoria masculina va dominar, el també aragonès i actual campió del món Pedro Ginés.​

Cal destacar que al Campionat d'Espanya d'Escacs de lentes també hi van participar dos representants del Club d'Escacs Lleida, Vinyet Palau i Guerau Mesegué. Vinyet Palau va realitzar un molt bon torneig i va evidenciar que darrerament el seu potencial ha millorat força, acabant en la posició quaranta-nou d'absolutes i sisena classificada femenina. Guerau Mesegué no va tenir tant d'encert i va quedar en la vintena posició de la classificació general.

Comentaris