La Marxa Mascançà de Linyola compleix l'objectiu de fomentar els hàbits saludables

Particitat en la Marxa Mascançà de Linyola
photo_camera Particitat en la Marxa Mascançà de Linyola

El Club Excursionista, i l'Ajuntament de Linyola, fa tres anys que van veure en el projcte Marxa.Cat una oportunitat de donar notorietat, d'una banda, i contribuir al foment de l'activitat física, d'altra, en incorporar-se la Marxa Mascançà al circuit lleidatà. La prova linyolenca va celebrar aquest diumenge la sisena edició en què van participar dues-centes vint-i-cinc persones.

Un punt d'avituallament en la Marxa MascançàEls participants podien escollir entre tres distàncies, cadascuna d'elles batejada amb noms de plantes herbàcies molt arrelades a Linyola i el seu entorn. Així, el circuit Lli constava de 13 kilòmetres, el circuit Fonoll, de 16, i el circuit Camamilla tenia 25 kilòmetres.

La jornada ha transcorregut en una part del seu recorregut pel magnífic entorn natural de l'Estany d'Ivars i Vila-Sana i també entre les vinyes del Castell del Remei, permetent a més gaudir d'uns hàbits de vida saludables, caminant o corrent en mig de la natura

Un punt d'avituallament en la Marxa MascançàDes de la sortida de Linyola i fins a l'aparcament de l'Estany d'Ivars i Vila-Sana, on hi havia el primer dels avituallaments, els tres recorreguts eren iguals. A partir d'aquí se separava la Marxa Lli. A Cal Sinén es trobaven novament les tres marxes fins a Vallverd (on hi havia el segon avituallament). A Vallverd, la Marxa Lli (curta) i Fonoll (mitjana) ja anaven directament cap a Linyola, mentre que la Marxa Camamilla anava cap a Almassó, Castell del Remei, Granja Sant Vicent Ferrer i Linyola. Tots els participants han rebut un obsequi commemoratiu.

Un calendari amb deu marxes

El projecte Marxa.Cat és una iniciativa esportiva que va néixer a Lleida, promogut per l'Associació Atlètica Km0 Ponent l'any 2015, fruit de la unió de sis marxes populars arreu de les comarques lleidatanes.

Té com a objectiu promoure els hàbits saludables, la pràctica de l'esport i l'alimentació saludable, així com una actitud de compromís i respecte per l'entorn

El circuit pretén donar valor al concepte de marxa popular entès com una activitat no competitiva, oberta a tothom, de ritme lliure, lligada al descobriment del valor del territori i sense ànim de lucre. El segell Marxa.cat vol ser, doncs, distintiu de qualitat, de garantia, de seriositat i empatia cap als participants, amb trets d'identitat característics i comuns, com ara la pràctica de l'esport i la vida saludable, els circuits reduïts i sense dificultats, l'escassa presència de sucres i l'adopció d'esmorzars alternatius per a celíacs i vegetarians.

Les marxes que formen el calendari són:

  • Marxa de la Boira (13 de gener)
  • Marxa Senderista del Baix Segre (17 de març)
  • Marxa de les Cabanes de Volta dels Omellons (31 de març)
  • Marxa Popular del Segrià (7 d’abril)
  • Marxa Popular del Baix Sió (21 d’abril)
  • Marxa Mascançà (9 de juny)
  • Marxa Popular Saludable Riupedrós Vilaller (14 de juliol)
  • Marxa de l’Esparver Cendrós (22 de setembre)
  • Marxa Solidària pel Pla de Ponent (6 d’octubre)
  • Marxa de Tardor del Baix Set (27 d’octubre)

 

Comentaris