09.05.2021 |
Territoris.cat

La Marxa Mascançà de Linyola compleix l'objectiu de fomentar els hàbits saludables

Particitat en la Marxa Mascançà de Linyola
Particitat en la Marxa Mascançà de Linyola
La Marxa Mascançà de Linyola compleix l'objectiu de fomentar els hàbits saludables

El Club Excursionista, i l'Ajuntament de Linyola, fa tres anys que van veure en el projcte Marxa.Cat una oportunitat de donar notorietat, d'una banda, i contribuir al foment de l'activitat física, d'altra, en incorporar-se la Marxa Mascançà al circuit lleidatà. La prova linyolenca va celebrar aquest diumenge la sisena edició en què van participar dues-centes vint-i-cinc persones.

Un punt d'avituallament en la Marxa MascançàEls participants podien escollir entre tres distàncies, cadascuna d'elles batejada amb noms de plantes herbàcies molt arrelades a Linyola i el seu entorn. Així, el circuit Lli constava de 13 kilòmetres, el circuit Fonoll, de 16, i el circuit Camamilla tenia 25 kilòmetres.

La jornada ha transcorregut en una part del seu recorregut pel magnífic entorn natural de l'Estany d'Ivars i Vila-Sana i també entre les vinyes del Castell del Remei, permetent a més gaudir d'uns hàbits de vida saludables, caminant o corrent en mig de la natura

Un punt d'avituallament en la Marxa MascançàDes de la sortida de Linyola i fins a l'aparcament de l'Estany d'Ivars i Vila-Sana, on hi havia el primer dels avituallaments, els tres recorreguts eren iguals. A partir d'aquí se separava la Marxa Lli. A Cal Sinén es trobaven novament les tres marxes fins a Vallverd (on hi havia el segon avituallament). A Vallverd, la Marxa Lli (curta) i Fonoll (mitjana) ja anaven directament cap a Linyola, mentre que la Marxa Camamilla anava cap a Almassó, Castell del Remei, Granja Sant Vicent Ferrer i Linyola. Tots els participants han rebut un obsequi commemoratiu.

Un calendari amb deu marxes

El projecte Marxa.Cat és una iniciativa esportiva que va néixer a Lleida, promogut per l'Associació Atlètica Km0 Ponent l'any 2015, fruit de la unió de sis marxes populars arreu de les comarques lleidatanes.

Té com a objectiu promoure els hàbits saludables, la pràctica de l'esport i l'alimentació saludable, així com una actitud de compromís i respecte per l'entorn

El circuit pretén donar valor al concepte de marxa popular entès com una activitat no competitiva, oberta a tothom, de ritme lliure, lligada al descobriment del valor del territori i sense ànim de lucre. El segell Marxa.cat vol ser, doncs, distintiu de qualitat, de garantia, de seriositat i empatia cap als participants, amb trets d'identitat característics i comuns, com ara la pràctica de l'esport i la vida saludable, els circuits reduïts i sense dificultats, l'escassa presència de sucres i l'adopció d'esmorzars alternatius per a celíacs i vegetarians.

Les marxes que formen el calendari són:

  • Marxa de la Boira (13 de gener)
  • Marxa Senderista del Baix Segre (17 de març)
  • Marxa de les Cabanes de Volta dels Omellons (31 de març)
  • Marxa Popular del Segrià (7 d’abril)
  • Marxa Popular del Baix Sió (21 d’abril)
  • Marxa Mascançà (9 de juny)
  • Marxa Popular Saludable Riupedrós Vilaller (14 de juliol)
  • Marxa de l’Esparver Cendrós (22 de setembre)
  • Marxa Solidària pel Pla de Ponent (6 d’octubre)
  • Marxa de Tardor del Baix Set (27 d’octubre)

 

La Marxa Mascançà de Linyola compleix l'objectiu de fomentar els hàbits saludables
comentaris