La Marxa Senderista del Baix Segre d'aquest diumenge supera ja els 400 inscrits

La jornada, que forma part del circuit de marxes saludables Marxa.cat, oferirà quatre rutes que van dels 6 als 24 kilòmetres.

marxa-1 inteior
photo_camera Imatge de la convocatòria de l'any passat

marxa baix segre texteLa Marxa Senderista del Baix Segre arribarà diumenge a la seva novena edició, tota una fita per una jornada que, amb epicentre a La Granja d'Escarp, és ja tot un clàssic del calendari senderista de les terres de Ponent. La jornada, que un any més s’integra dins el circuit de marxes saludables Marxa.cat, ja supera a hores d’ara els 400 inscrits.

L’organització, a càrrec de l’Ajuntament de La Granja d’Escarp, el CE Amics Caminadors de La Granja i l’Associació de Dones del Baix Segre, ha dissenyat quatre rutes que van dels 6 als 24 kilòmetres, amb l’objectiu que tothom pugui gaudir d’un dia d’esport i natura. Es pot fer caminant o corrent.

Les quatre rutes tenen en comú el tram inicial, que es dirigeix cap al costat de la Passera de Fusta

Destaca d'aquesta marxa la varietat i encant dels paratges per on transcorre la ruta, començant per l’exuberància de vida de l’Aiguabarreig, les valls de Secà, l’omnipresent Montmaneu, al cim del quals pot pujar per gaudir de les millors vistes de la comarca, i finalment, el tapís de colors dels arbres fruiters en floració. 

Les quatre rutes de la 9a Marxa Senderista del Baix Segre tenen en comú el tram inicial, que es dirigeix cap al costat de la Passera de Fusta, i els 3 primers kilòmetres del Camí Natural que bordeja l’Aiguaba­rreig Segre-Cinca. En arribar a l’estret del Molí, les rutes es bifurquen.

La ruta anomenada Les Cales (6,6 km) gira per Les Cales, passant per les hortes, fins a arribar a l'entrada del poble.

La ruta El Purroig (11,70 km) puja per dins del Barranc de La Grallera, fins al Mas del Fontant. Arriba al Pantà de Baix i després torna fent una passejada gaudint dels fruiters florits i vorejant El Purroig, també anomenat Punteta Roja.

La ruta L'Engivós (18,70 km), un cop hagi arribat al Pantà de Baix per la Grallera, puja per la Vall la Dona fins a arribar al peu de Montmaneu, on els participants que ho desitgen podran fer l'ascens del pic. La tornada es farà resseguint el camí de l'Engivós.

Finalment, la ruta La Cresta (23,40km) és l’aposta estrella d’aquesta edició. Un cop gaudit del Camí Natural i del Pantà de Baix, elsinscrits pujaran per la Vall la Dona fins a arribar al peu de Montmaneu. Allí deixa els participants de la ruta anterior a dalt de l’Engivós, passa per davant dels Corrals i continua per un camí ample cap a La Cresta. Es tracta de 2 kilòmetres de sendera amb unes vistes espectaculars del tram final del riu Segre, que cedeix les seves aigües a l’Ebre. La tornada es fa pel tram final de l'Aiguabarreig, amb l'ermita de Sant Jaume, acabada de rehabilitar, en primer terme.

Un calendari amb vuit marxes, la propera el 2 d'abril amb la Popular del Segrià

El projecte Marxa.Cat és una iniciativa esportiva que va néixer a Lleida l’any 2015 fruit de la unió de sis marxes populars arreu de les comarques lleidatanes. Enguany, el circuit consta de vuit marxes, ja que se n’hi ha afegit dues noves, la de Mollerussa i la de Linyola. El calendari previst és el següent: 15 de gener: Marxa de La Boira (Mollerussa), 19 de març: Marxa de les Cabanes de Volta (Els Omellons), 26 de març: Marxa Senderista del Baix Segre (la Granja d’Escarp), 2 d’abril: Marxa Popular del Segrià (Lleida), 30 d’abril: Marxa del Baix Sió (Montgai), 14 de maig: Marxa Mascançà (Linyola), 8 d’octubre: Marxa Solidària del Pla de Ponent (Lleida, Alpicat, Raimat i Almacelles) i 22 d’octubre: Marxa del Baix Set (Montoliu de Lleida i Sudanell).

Comentaris