19.10.2021 |
Territoris.cat

La Mitja Marató de Balaguer bat el rècord d'inscrits i obre les Mitges de Ponent

Sancho Ayala i Esther Farré, guanyadors de la prova reina, mentre que Marc Castan i Rosamari Carulla s’imposen en els 10 kilòmetres

podi masculi mitja marato balaguer interior
Podi masculí amb els primers classificats a la Mitja / Foto: Ajuntament de Balaguer
La Mitja Marató de Balaguer bat el rècord d'inscrits i obre les Mitges de Ponent

El circuit Mitges de Ponent va viure diumenge a Balaguer una magnífica estrena de la seva edició de l’any 2017. Ha estat així gràcies a la celebració de l’ACB Mitja Marató de Balaguer, primera prova del calendari, una cita que ha batut el seu rècord de participació amb un miler d’atletes desglossats entre els 500 de la mitja, els 300 de les curses de 10 i 5 kilòmetres i els 200 que dissabte es van donar cita a la Diada Atlètica, dedicada als més petits. Sancho Ayala i Esther Farré han estat els guanyadors de la prova reina, que ha tingut com a centre neuràlgic la plaça del Mercadal, en el que ha estat un retorn triomfant a aquest punt emblemàtic de la capital de la Noguera.podium femeni mitja marató balaguer texte

La 29a edició de la Mitja Marató s’ha desenvolupat sota l’organització dels Runners Balaguer amb el suport de l’Ajuntament. El retorn al Mercadal, amb l’objectiu de dotar de més caliu a la prova, era una de les novetats d’una de les cites amb més història de les nostres comarques. El recorregut era cent per cent sobre asfalt, i en el cas de la Mitja Marató transitava per Balaguer, Gerb, Sant Llorenç i retorn cap a la plaça del Mercadal.

La doble jornada aplega 1.000 atletes entre els participants a la Mitja, a les curses de 10 i 5 kilòmetres i a la Diada Atlètica dedicada als més petits

El guanyador masculí ha estat precisament l’actual campió del circuit Mitges de Ponent, Sancho Ayala. L’atleta del Fondistes del Solsonès s’ha imposat amb un temps d’1.13.56, seguit de dos representants del Pedala.cat: Joan Prats, segon amb 1.15.26, i David Jordan, tercer amb 1.15.34. Per darrere d’ells han entrat Ivan Menchón (Maratonians del Segre), Alexandre Tàssies (CE Linyola-Logiesport) i Jordi Torné (Llimasoles), aquest darrer completant el recorregut en cadira de rodes.

Pel que fa a les dones, Esther Farré (Fondistes Cervera) ha estat la millor amb un temps d’1.29.25. També han pujat al podi la independent Adriana Daza, segona amb 1.33.42, i Anna Artal (CE Sant Julià), tercera amb 1.33.59.

Quant a la cursa de 10 kilòmetres, ha arribat a la seva desena edició amb un recorregut urbà per Balaguer-Gerb-Balaguer. En homes, el vencedor ha estat Marc Castan (Atlético Oroel El Cisne), amb un temps de 34.36, seguit de Pol Fernández (Logiesport), segon amb 35.55, i de Pol Vaqué (AE Ekke), tercer amb 36.48. Pel que fa a l’apartat femení, la més ràpida ha estat l’actual campiona de la Lliga Ponent, Rosamari Carulla (Logiesport-La Guineu), amb una marca de 39.02. L’han acompanyat al podi Aurea Arce (CA Borges), amb 44.25, i Maria Garcia (Amics Atletisme Andorra), amb 44.54.

Finalment, la cursa de 5 kilòmetres ha comptat amb un recorregut interior pels carrers de Balaguer. El guanyador en homes ha estat Guillem Farran (Aspros) amb un temps de 17.25, seguit de Sergi Nunes (Runners Balaguer), vigent campió de la Lliga Ponent, que ha estat segon amb 17.36. Tercer ha entrat Agustí Codina (Trasserra Sibis Advocats Manresa), amb 17.49. En dones, victòria de Laia Resa (Xafatolls), amb 21.07, pel davant de Natàlia Bernat (Runners Balaguer), segona amb 24.00, i de la independent Patricia Ayala, tercera amb 24.37.massatges mitja marato balaguer texte 2

Pel que fa a la Diada Atlètica, es va celebrar dissabte a la tarda i anava destinada a esportistes de 4 a 16 anys, amb un circuit tancat a l’alçada de la passarel·la de l’estació d’autobusos. 

La segona cita del circuit Mitges de Ponent serà la Mitja Marató de Tàrrega, que se celebrarà el 7 de maig. Completen el calendari la Mitja Marató de Mollerussa (22 d’octubre) i la Mitja Marató de Lleida (19 de novembre).

La Mitja Marató de Balaguer bat el rècord d'inscrits i obre les Mitges de Ponent
comentaris