La Mitja Marató de Balaguer obre aquest diumenge les mitges de Ponent 2017

La convocatòria, organitzada per Runners Balaguer, recupera la Plaça Mercadal com a centre d'operacions

Balaguer MITJA  MARATÓ inteiro
photo_camera Els organitzadors, en la presentació de la prova de diumenge

El circuit Mitges de Ponent enceta diumenge vinent l’edició de l’any 2017 amb la celebració de l’ACB Mitja Marató de Balaguer, primera prova del calendari. La jornada també inclourà curses de 10 i 5 kilòmetres puntuables per a la Lliga Ponent, a més de la Diada Atlètica, dedicada als més petits i que se celebrarà dissabte a la tarda. En total, les previsions són d'assolir un nou rècord de participació, amb un miler d'atletes.

Serà la 29a edició de la Mitja Marató, ara sota l’organització dels Runners Balaguer amb el suport de l’Ajuntament. La cursa, una de les que compta amb més història de les nostres comarques, presentarà algunes novetats significatives, com ara que la sortida i l’arribada estaran ubicades a la plaça del Mercadal amb l’objectiu de dotar de més caliu a la prova prenent com a referència el centre neuràlgic de Balaguer.

La jornada se celebrarà diumenge vinent dia 19 i també inclourà curses de 10 i 5 kilòmetres puntuables per a la Lliga Ponent

La cursa s’iniciarà a les 10.30 hores i el recorregut, cent per cent sobre asfalt, serà per Balaguer, Gerb, Sant Llorenç i retorn cap a la plaça del Mercadal. La cursa de 10 kilòmetres arribarà a la desena edició amb un recorregut urbà per Balaguer-Gerb-Balaguer, i la de 5 comptarà amb un recorregut interior pels carrers de Balaguer. Pel que fa a la Diada Atlètica, se celebrarà el dissabte a partir de les 17.00 hores i anirà destinada a esportistes de 4 a 16 anys, amb un circuit tancat a l’alçada de la passarel·la de l’estació d’autobusos. 

Es comptarà amb un pàrquing habilitat al marge esquerre del riu Segre, a només 100 metres de la sortida. La recollida de pitralls es realitzarà el dissabte de 17.00 a 20.00 al pavelló de l’escola pública Àngel Guimerà, on també  estarà situada la fira del corredor, o bé el diumenge de 8.30 a 10.00 hores.

L’organització, a càrrec dels Runners Balaguer, també ja preparat per als més petits la Diada Atlètica, que es farà dissabte 18

Tots els participants a la mitja marató rebran com a obsequi un impermeable de la marca Joma, i els participants de les curses de 5 i 10 kilòmetres, una  samarreta tècnica. Hi haurà servei de guarda-roba, dutxes i vestidors al servei de l’atleta, i es disposarà d’avituallaments reglamentaris durant tota la cursa. A més, es premiarà amb 250 euros l’atleta que superi el rècord de la Mitja Marató, establer en 1h04’ per l’atleta Abderrahim El Jaafari.

Comentaris