Penelles arrenca la temporada 2020 del projecte Marxes saludables de Ponent

Participants en la sisena Marxa de la Boira de Penelles
photo_camera Participants en la sisena Marxa de la Boira de Penelles

El projecte Marxa.cat de marxes saludables de Ponent va arrencar aquest diumenge la temporada del 2020 amb la convocatòria de la Marxa de la Boira, que va celebrar la sisena edició a Penelles. La cita va reunir 800 participants que van poder escollir dos circuits proposats, de 13 i 23 kilòmetres, que discorrien pels municipis de Penelles, Montgai i Bellmunt d'Urgell.

Participants en la sisena Marxa de la Boira de PenellesBoira Experiencie és al capdavant d’un esdeveniment de caire no competitiu i que ha ofert dos trajectes, un de 13 kilòmetres i de 210 metres de desnivell positiu, i un altre de 23 kilòmetres, amb 359 metres de desnivell positiu. Ambdós han transcorregut per camins de terra, amb sortida i arribada a Penelles, concretament al passeig de Josep Prenafeta, sota l’apadrinament dels gegants de la població.

Participants en la sisena Marxa de la Boira de PenellesEls participants han pogut gaudir de llocs poc coneguts dels municipis de Penelles, Montgai i Bellmunt d’Urgell, de les grans extensions de regadiu de la comarca de la Noguera, així com de la visita a unes trinxeres de la Guerra Civil, la Font Amarga i els famosos grafits d’art rural de la població de Penelles. 

Els avituallaments s’han elaborat amb productes de quilòmetre zero, i com ja és habitual, l’organització ha donat als participants un detall sostenible, emmarcat dins de #reforestaciomarxadelaboira

Un calendari amb deu marxes

El projecte Marxa.cat és una iniciativa esportiva que va néixer a Lleida l’any 2015 fruit de la unió de sis marxes populars arreu de les comarques lleidatanes. Té com a objectiu promoure els hàbits saludables, la pràctica de l’esport i l’alimentació saludable, així com una actitud de compromís i respecte per l’entorn.

El circuit pretén donar valor al concepte de marxa popular entès com una activitat no competitiva, oberta a tothom, de ritme lliure, lligada al descobriment del valor del territori i sense ànim de lucre

Participants en la sisena Marxa de la Boira de PenellesEl segell Marxa.cat vol ser, doncs, distintiu de qualitat, de garantia, de seriositat i empatia cap als participants, amb trets d’identitat característics i comuns, com ara la pràctica de l’esport i la vida saludable, el circuits reduïts i sense dificultats, l’escassa presència de sucres i l’adopció d’esmorzars alternatius per a celíacs i vegetarians.

Les marxes que formen el calendari:

  • Marxa de la Boira
  • Marxa Senderista del Baix Segre
  • Marxa de les Cabanes de Volta dels Omellons
  • Marxa Popular del Segrià
  • Marxa Popular del Baix Sió
  • Marxa Mascançà 

Comentaris