Primera marxa nòrdica en terres lleidatanes diumenge 27 de març a la Serra de Mollerussa

La prova l'organitza el Grup Excursionista Serralada amb l'objectiu de divulgar aquesta disciplina esportiva, i també que es puguin conèixer els atractius paisatgístics de les terres plaurgellenques

Presentació marxa nòrdica Ajuntament de Mollerussa ©JosepAPérez
photo_camera Presentació marxa nòrdica Ajuntament de Mollerussa ©JosepAPérez

El Parc de la Serra de Mollerussa acollirà aquest diumenge 27 de març a les 10 del matí la Marxa Nòrdica de la Serra, la primera prova inclosa en el calendari de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) que se celebra a la demarcació de Lleida. La convocatòria esportiva la fa el Grup Excursionista Serralada que s’espera la participació d’una cinquantena de participants d’arreu de Catalunya.

L

Caminada nòrdica ©FEEC
Caminada nòrdica ©FEEC

a prova, que forma part de les activitats programades per l’entitat en el marc de celebració del quaranta-cinquè aniversari de la fundació del Grup Excursionista Serralada. El circuit tindrà en un recorregut de 10,5 quilòmetres amb un desnivell acumulat de 110 metres positius que transcorre pel Parc de La Serra que forma part dels municipis de Mollerussa, Miralcamp, Sidamon i Fondarella. Durant el recorregut s’assoleix el sostre comarcal del Pla d’Urgell, la Fita Alta (286 m), i també recorre els vestigis defensius de la guerra civil prop de Sidamon, i el jaciment ibérica del Tossal de les Tenalles. El recorregut s’inicia i finalitza a la zona verda de la Serra, on també s’organitzarà un escalfament previ. Al final de l’activitat també una bossa amb obsequis per als participants.

Per participar-hi cal inscriure’s en el web de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya i és necessari comptar amb bastons específics de marxa nòrdica, tot i que també podran ser llogats fins a finals d’existències al mateix lloc de la prova.  

Comentaris