19.08.2022 |

Les proves d'orientació se sumen al calendari esportiu d'Alpicat

L'activitat constarà en la trobada de balises en tres categories dividides en nivell per als participants
Un exemple del funcionament de les proves d'orientació
Un exemple del funcionament de les proves d'orientació
Les proves d'orientació se sumen al calendari esportiu d'Alpicat

El diumenge 14 de març Alpicat sumarà una nova cita dins del seu calendari esportiu, la Prova Popular d’Orientació, organitzada per Ponent Orientació i l’AE Ekke amb el suport del Club Jove Alpicat i l’Ajuntament d'Alpicat. El tret de sortida es donarà a les 9 hores a la zona esportiva del Parc del Graó i oferirà circuits per a tots els nivells i edats en tres categories: Adventure, Xperience i Family.

L'activitat servirà per inaugurar la temporada de competicions del club Ponent Orientació. Es tracta d’una proposta assequible on tothom, siguin quins siguin els seus nivells físic i tècnic, podrà gaudir de l’orientació. Pel que fa a l’escenari, es desenvoluparà en una zona propera a Alpicat, amb un mapa nou que combina zones de cultiu amb bosc i terreny força obert. Les sortides es faran des del Parc del Graó, des d’on es podrà descobrir l’orientació o, en el cas dels més experts, gaudir-ne mitjançant una activitat que combina natura, esport i activitat cognitiva.

La cita tindrà caràcter solidari, atès que tots els beneficis es destinaran al projecte Freetime que desenvolupen conjuntament la Fundació 5H i l’Hospital Sant Joan de Déu.

La prova es disputarà sota tots els protocols de seguretat i higiene amb l’afegit que, en tractar-se una prova que es desenvolupa a l’aire llibre i en que cada participant pot seguir recorreguts diferents, això facilita que el risc es minimitzi. Així i tot, es faran sortides esglaonades de 9 a 11 hores i serà obligatori l’ús de mascareta a la zona de meta i al nucli urbà d’Alpicat. 

provaQuant als circuits, l'Adventure és el de més nivell físic i tècnic, encara que no és una prova complicada. Presenta el major nombre de de balises i més distància, uns 9 km. El circuit Xperience és de nivell intermedi, pot arribar als 7 km de distància i les balises són una mica més senzilles de localitzar. Finalment, el circuit Family està pensat per participar en família, on com a mínim hi ha d'haver un adult. La seva distància és aproximadament d'uns 5 km i les balises són fàcilment localitzables.

El cronometratge de la prova es realitzarà per mitjà de l'app Iorienteering. És una aplicació gratuïta que es pot descarregar al telèfon mòbil i que permetrà escanejar els codis QR que es troben en cada balisa. És important que tots els participants portin l'app descarregada en el seu telèfon en el moment de recollir la documentació. Les inscripcions ja estan obertes a la web de Ponent Orientació.

Les proves d'orientació se sumen al calendari esportiu d'Alpicat
comentaris