06.12.2022 |
Territoris.cat

LA PROVA TINDRÀ LA SORTIDA I ARRIBADA A FONDARELLA

La Cati-Gat torna a obrir els espais d'interès natural del Pla d'Urgell als esportistes

Els participants podran escollir entre tres circuits: un recorregut llarg de 100 quilòmetres, un de mitjà de 65 quilòmetres i un de més curt de 45 quilòmetres.

Imatges d'anteriors edicions de la Cati-Gat del Pla d'Urgell.
Imatges d'anteriors edicions de la Cati-Gat del Pla d'Urgell.
La Cati-Gat torna a obrir els espais d'interès natural del Pla d'Urgell als esportistes

La Cati-Gat Bici-Tour Pla d'Urgell ha convocat la vuitena edició per al pròxim 26 d'abril, una marxa en BTT que aquest any tindrà el centre logístic a Fondarella, punt de partida per fer un recorregut pels 18 pobles de la comarca, sense repetir trajecte.

Els organitzadors de la prova van fer la presentació el passat divendres a la Diputació de Lleida, un acte en el qual hi va participar el president de l'ens provincial i alcalde de Fondarella Joan Reñé, acompanyat del representant del Club Esportiu de Fondarella Xavier Acosta, i el representant del Club Excursionista de Linyola, Àlex Masses.

Reñé va explicar, que es tracta d'un esdeveniment esportiu molt travat al territori i a les persones amb un elevat nombre de participants, que supera els 800, i una organització complexa que cada any lidera un dels pobles participants.

Per la seva banda Masses va afegir que la marxa està pensada per donar a conèixer espais d’interès natural, com l’entorn de l’Estany d’Ivars Vila-sana; els sostres comarcals coneguts com la Fita Alta al terme de Sidamon i el Tossal de l’Infern al terme de Miralcamp; altres espais com el mirador del Barranc de Linyola, el salt del Duran i les diferents banquetes dels canals auxiliars al Canal d’Urgell; la majoria d’esglésies de la comarca, altres construccions i edificis històrics i emblemàtics, entre d’altres,

La marxa tindrà tres circuits: el primer amb un recorregut llarg de 100 quilòmetres, un de mitjà de 65 quilòmetres i un més curt de 45 quilòmetres. L'itinerari discorrerà en els termes de Fondarella, El Palau d’Anglesola, Mollerussa, Vilanova de Bellpuig, Golmés, Vila-sana, Castellnou de Seana, Barbens, Ivars d’Urgell, Estany d’Ivars i Vila-sana (Desviament curta), Vallverd, Linyola, Els Arcs (Desviament mitjana), El Poal, Bellvís, Bell-lloc d’Urgell, Torregrossa, Sidamon, Miralcamp i Fondarella.

El representant del Club Esportiu de Fondarella, Xavier Acosta, ha explicat que és un projecte que es fa conjuntament al Pla d’Urgell, però que aquest any l’organització es porta des de Fondarella. Les inscripcions, que es poden realitzar a través de la pàgina web i les xarxes socials de la VIII Cati-Gat Bici- Tour Pla d’Urgell, es podran fer fins al 24 d’abril.

La Cati-Gat torna a obrir els espais d'interès natural del Pla d'Urgell als esportistes
comentaris