4a baixada d’andròmines a la Festa Major de Cervià

L’Ajuntament de Cervià de les Garrigues ha organitzat la seva 4a baixada d’andròmines, el diumenge 4, d’octubre, en el marc de la Festa Major de Sant Miquel.

La baixada d'andròmines de Cervià
photo_camera La baixada d'andròmines de Cervià de les Garrigues.

L’Ajuntament de Cervià de les Garrigues ha organitzat la seva 4a baixada d’andròmines, el diumenge 4, d’octubre, en el marc de la Festa Major de Sant Miquel.

L’inici de la cursa serà a les 17:00 hores al carrer de les piscines i constarà d'una primera baixada de mostra, i seguidament es realitzaran dues baixades cronometrades. Mitja hora abans hi haurà la concentració al monument de la Sardana, on s'entregaran els dorsals i es revisarà que totes les andròmines compleixin els requisits sol·licitats. Després de la cursa, al voltant de les 18:00 hores, s’entregaran els premis a la Plaça de l'Església.

Des de l’Ajuntament de Cervià han manifestat que els objectius són dinamitzar la participació ciutadana mitjançant una cursa de trastos i recuperar jocs i tradicions, renovant els significats. Els requisits per a participants i andròmines són que han de ser de fabricació pròpia, sense motor i de qualsevol material i mides, i han de tenir obligatòriament sistema de frens i direcció, ja que només poden ser propulsades per gravetat o empeses pels membres de l'equip, i en cap cas pel públic assistentCartell de la 4a baixada d'andròmines de Cervià

A més, han de tenir un espai reservat per al dorsal mida DIN-A5,  i un espai davant i un darrera reservat per a poder ser remolcades. Si no disposen d'ell hauran de pujar a la sortida independentment. L’organització també ha indicat que és obligatori l'ús de casc homologat i molt recomanable l'ús de guants, genolleres i colzeres; i que els menors d'edat hauran de portar l'autorització paterna degudament omplerta i signada per poder participar a la cursa, que es podrà trobar a la secretaria de l'ajuntament.

Hi haurà dues modalitats de competició: la de velocitat, que consistirà en tres baixades, dos d'aquestes seran contrarellotge, de les quals contarà el millor temps aconseguit per cada andròmina i en les que es premiaran les 3 més ràpides; i la d’originalitat, on es valorarà l'originalitat amb la que siguin concebudes les andròmines ja sigui per l'ambientació i decoració de les mateixes o bé dels participants, i en la que es premiarà l'andròmina més ben valorada segons el jurat de l'organització.

Les inscripcions, que són gratuïtes, es poden fer fins el 30 de setembre a les 13:00 hores, a la secretaria de l'Ajuntament de Cervià i a través del Facebook, enviant un missatge a Baixada d'andròmines Cervià de les Garrigues, indicant: nom, cognoms, data de naixement, DNI i el nom de l'andròmina.
 

Comentaris