29.03.2020 |
Territoris.cat

Les Borges acull una exposició sobre les visites oficials del president Macià

Es podrà visitar a l'Espai Macià de l'1 al 30 de setembre

Les Borges acull una exposició sobre les visites oficials del president Macià

Les Borges acull una exposició sobre les visites oficials del president Macià texteEl centre d’interpretació de la figura del president Francesc Macià, l’Espai Macià de les Borges Blanques, acollirà a partir de l’1 de setembre una exposició de l’Arxiu Nacional de Catalunya (ANC) que es titula Entre el carisma i l’entusiasme. Les visites oficials del president Macià a les viles i ciutats de Catalunya (1931-1933).

La mostra, que s’oferirà fins al dissabte 30 de setembre, ofereix un tast del miler d’imatges del fons fotogràfic de l’ANC que il·lustra el carisma personal, l’expectació i les adhesions incondicionals que suscitava el president Macià.

Concretament l’exposició se centra en les visites oficials realitzades a diferents indrets de Catalunya des del mes de maig de 1931 fins uns mesos abans del seu traspàs el dia de Nadal de 1933.

Tal com el mateix president afirmà en el seu moment, aquests viatges per la geografia del país que es programaven en caps de setmana tenien com a finalitat “seguir els pobles de Catalunya per a fer-me càrrec del sentir del poble català”.

La regidora de Patrimoni i Equipaments Culturals del consistori borgenc, Maria Fusté, ha volgut “animar a tots i a totes a passar per aquesta exposició inèdita que plasma un moment tan destacat de la Història de Catalunya, i de l’estima que la ciutadania tenia cap a ‘l’avi’”.

Comentarios