L'espectacle 'A tentipotenti' revoluciona les Borges Blanques

Estrena d'aquest espectacle de la nova companyia teatral formada per la unió de Fadunito i OA2 Produccions

L'espectacle 'A tentipotenti'
photo_camera L'espectacle 'A tentipotenti'. Fotografia: Marc Castellà.

El passat divendres 27 de maig, el pati de l’Institut Josep Vallverdú de Les Borges Blanques acollia l’estrena d''A tentipoenti', el primer espectacle de la companyia lleidatana Eix Creatiu.

Proposta que gira al voltant de la sostenibilitat i té un marcat missatge ecologista, en el qual, la nova companyia vol alertar sobre l’excés de plàstics que acaben fent del mar un contenidor

Una ambiciosa proposta de grans dimensions, plenament visual i amb música en directe. L’espectacle parteix de la premissa que el plàstic és molt persistent i es dispersa fàcilment, la qual cosa provoca que podem trobar plàstics a cada racó del planeta, des de l’Àrtic fins a l’Antàrtida. Una vegada els objectes de plàstic arriben a la mar la fauna marina, els pot ingerir i acumular-los al seu interior, poden quedar-se en suspensió o surant a la superfície, poden finalment enfonsar-se i romandre al fons marí o, fins i tot, poden quedar atrapats al gel de l’Àrtic.

Durant tot aquest temps fins que es degraden, tots els objectes de plàstic que arriben a la mar poden causar danys greus a la fauna marina. Actualment, unes 700 espècies d’organismes marins es veuen afectats per aquest tipus de contaminació. Cada any, més d’un milió d’aus i més de 100.000 mamífers marins moren a conseqüència de tots els plàstics que arriben a la mar.

La nova companyia d’arts escèniques, Eix Creatiu, neix de la unió de Fadunito, experts i amb una amplíssima trajectòria en teatre de carrer, i OA2 Produccions, dedicats a la creació i producció d’esdeveniments musicals

La història es desenvolupa en una fàbrica de plàstics, on els músics de clàssica són els treballadors. La fàbrica no para de produir diferents elements plàstics, els quals es fan servir per crear mons imaginaris i ambientacions, jocs i elements d’interacció.

Eix Creatiu vol apropar al carrer aquest missatge de sensibilització, a través del gran format i fent accessible la música clàssica per a un públic familiar a partir d’introduir-la dins d’una representació teatral visual i accessible.

comentaris