'La Academia de las Artes Escénicas' reconeix la programaació cultural de Juneda

L’Ajuntament de Juneda va fer una aposta decidida per les propostes culturals des de fa anys, i que té els seus màxims exponents en la programació d’arts escèniques del Teatre Foment i el festival de música Els Rentadors
Festival Els Rentadors de Juneda @ajjuneda
photo_camera Festival Els Rentadors de Juneda @ajjuneda

La Academia de las Artes Escénicas de España ha destacat la programació cultural de l’Ajuntament de Juneda dins el seu Informe sobre las artes escénicas en España: distribución, programación y públicos corresponent al 2020. Es tracta del segon informe que emet aquest organisme des del seu Observatorio de las Artes Escénicas. El primer volum estava dedicat al finançament i a la situació laboral del sector, mentre que aquesta segona entrega se centra, com ha quedat dit, en la distribució, la programació i els públics.

Teatre Foment Juneda @ajjunedaEn el cas de l'Ajuntament de Juneda, l’informe l’assenyala com un exemple a seguir pel que fa a la tasca de programació i dinamització cultural, un fet que ha permès que la cultura arribi al públic i arreli. L’informe remarca també que aquest objectiu s’ha assolit, a més, malgrat els recursos limitats, la competència existent i els complexos procediments administratius que en ocasions cal superar.

L’Ajuntament ha rebut amb satisfacció aquesta valoració que ve a refermar l’aposta decidida que s’està fent per les propostes culturals des de fa anys, i que té els seus màxims exponents en la programació d’arts escèniques del Teatre Foment i el festival de música Els Rentadors.

Teatre Foment JunedaL'Observatorio és un projecte de l’Academia de las Artes Escénicas de España, a través de la seva Fundació. Està patrocinat per la Comunidad de Madrid-Consejería de Cultura y Turismo, i compta amb el suport de l'Instituto Nacional de las Artes Escénicas y la Música (INAEM) del Ministerio de Cultura y Deporte.

La seva tasca principal és realitzar estudis de situació i ofereix dades reals i valoracions expertes al voltant de les principals qüestions que preocupen als professionals en el desenvolupament del seu treball

En el cas del Informe sobre les arts escèniques a Espanya: distribució, programació i públics (2020)' conté els resultats d'una enquesta realitzada en les quatre llengües oficials de l'Estat, en què van participar més de 1.200 professionals de tot el país.

Comentaris