Escolars treballen en la revegetació de la Femosa de Juneda

Els alumnes de l’escola Manuel Ortiz de Juneda van plantar més de 300 exemplars de diferents espècies

Els escolars treballant a la llera de la Femosa de Juneda
photo_camera Els escolars treballant a la llera de la Femosa de Juneda

El passat divendres l'alumnat de l'Escola Manuel Ortiz de Juneda va participar en una jornada de revegetació de la riba de la Femosa a Juneda. Per torns i grups, seguint les mesures de seguretat actuals, els infants van plantar més de 300 exemplars de 20 espècies diferents de vegetació autòctona de ribera.

La plantada de salzes, freixes, lliris i altres plantes va discórrer en una jornada matinal compartida entre professorat i alumnat. L’activitat tenia el doble objectiu d’apropar als infants a aquest curs fluvial i espai d’interès local i alhora millorar l'estat actual del riu.alumnes plantant Juneda

Va ser una actuació organitzada conjuntament per l'Escola Manuel Ortiz de Juneda, el Camp d'Aprenentatge de Juneda - Les Obagues, l'Associació La Banqueta i l'Ajuntament de Juneda. La iniciativa també comptava amb el suport de l'Agència Catalana de l'Aigua, qui va assumir el cost del planter i va gestionar l’activitat sota la direcció d'Adrià Masip.

La Femosa neix a les serres de l'Urgell i de la Conca de Barberà, passa pel nord de la comarca de les Garrigues i finalment entra al Segrià per desembocar al riu Segre. Després dels aiguats de l’octubre de 2019, diverses entitats de les Garrigues van unir esforços per exigir un major reconeixement i una millor gestió d'aquest riu mitjançant una moció que ja compta amb el suport de 8 ajuntaments.

Comentaris