Acord entre les Borges i Andorra per promocionar l'oli de les Garrigues i paquets turístics

Les dues ciutats es cediran espais de promoció turística als certamens firals més importants del territori.

El públic omple el Pavelló de l'Oli de les Borges Blanques, Fira de l'Oli Verge Extra.
photo_camera El públic omple el Pavelló de l'Oli de les Borges Blanques durant la passada edició de la Fira.

L’Ajuntament de les Borges Blanques ha anunciat un acord entre la capital de les Garrigues i Andorra la Vella per tal de donar a conèixer els atractius turístics d'ambdues ciutats. Així ho ha anunciat aquesta setmana l'alcalde de les Borges, Enric Mir, qui el proper dissabte signarà un conveni de col·laboració juntament amb la Cònsol major d'Andorra la Vella, Maria Rosa Ferrer, en el marc de la 36a Fira de la capital dels Pirineus.

Aquest acord inclou, entre d’altres, la cessió mútua d’espais en els certàmens firals més destacats. A més, la delegació garriguenca també hi durà a terme la primera presentació de la 52a Fira de l’Oli i les Garrigues, així com dels nous paquets turístics per visitar les Borges i la comarca i un tast dels productes de la terra.

D'altra banda, i per tal de donar a conèixer aquestes noves propostes turístiques, les agències de viatges i els mitjans de comunicació que assisteixin a l'acte de dissabte optaran a endur-se un dels 10 paquets que l’organització sortejarà entre ells, i que els permetran viure en primera persona la nova experiència.

A l’acte, a més de les principals autoritats andorranes, també està previst que hi assisteixin el president del Consell Comarcal de les Garrigues, Juli Muro; el regidor de les Borges i vicepresident primer del Consell, Francesc Mir; i el regidor de Promoció Econòmica de les Borges, Jordi Ribalta; entre d’altres tècnics i representants locals i comarcals.

Jordi Ribalta ha manifestat la seva “satisfacció per aquest acord que ens permet internacionalitzar l’oli, la comarca i el conjunt d’actius que podem oferir al món, precisament els objectius als que anirà dedicada la 52a Fira de l’Oli, que celebrarem els propers 16, 17 i 18 de gener de 2015 a les Borges Blanques”.

La col·laboració entre la capital de les Garrigues i Andorra la Vella ja ve de lluny, a través de diferents trobades i visites als certamens firals per tal de potenciar els lligams comercials i culturals dels dos territoris. En edicions anteriors, el Patronat de la Fira de les Garrigues ja va presentar al Centre de Congressos d'Andorra la Vella alguns dels productes típics de la comarca: l'oli verge extra de denominació d'origen protegida, el vi DO Costers del Segre i el pa de ronyó, un producte típic de les Borges Blanques.

comentaris