27.10.2021 |
Territoris.cat

Acord per traslladar el Mercat dels Antiquaris de Masia Salat a la Plaça Europa de les Borges

El mercat d'antiquaris, brocanters i col·leccionistes que es feia cada diumenge a la Masia Salat, a partir d’aquesta setmana i després d’un acord del consistori borgenc amb els paradistes, es trasllada a la Plaça Europa.

Mercadet d'antiguetats i objectes de 2a mà al costat de Masia Salat a les Borges
Mercadet d'antiguitats i objectes de 2a mà al costat de Masia Salat a les Borges
Acord per traslladar el Mercat dels Antiquaris de Masia Salat a la Plaça Europa de les Borges

El regidor de Promoció Econòmica de les Borges Blanques, Jordi Ribalta, ha informat avui que el mercat d'antiquaris, brocanters i col·leccionistes que es feia cada diumenge a la Masia Salat, a partir d’aquesta setmana i després d’arribar a un acord amb els paradistes, s’ha decidit traslladar-lo a la Plaça Europa de la capital de les Garrigues.

L'Ajuntament de les Borges Blanques va haver se suspendre la celebració del mercat, ja que no disposava de la llicència pertinent. Ribalta ha declarat que amb els paradistes creiem que la plaça Europa és un lloc adequat i cèntric i els visitants podran aparcar molt a prop, a l'Hort del Rabasser. Així l'activitat es farà a partir d’ara amb els permisos corresponents i donarà vida al poble, ja que es farà al bell mig de les Borges.

El mercat, que es va començar a celebrar l'any 2010, estava pendent de la resolució de la Comissió Territorial d'Urbanisme de Lleida de la Generalitat de Catalunya sobre el Pla Especial de Masia Salat, per a aquesta i d’altres activitats, que ha estat desfavorable i no ha permès a l'Ajuntament emetre la llicència corresponent per legalitzar-lo per qüestions de seguretat, entre altres, ja que per accedir-hi molts visitants estacionaven a l’altra banda de l'N-240 i creuaven a peu pel mig, tot i ser considerat un punt d'alta sinistralitat.
 

Acord per traslladar el Mercat dels Antiquaris de Masia Salat a la Plaça Europa de les Borges
comentaris