19.01.2022 |
Territoris.cat

Acte institucional a l'Albi per celebrar els 50 anys de construcció de l'escola

L'acte va servir per rememorar l'evolució de l'ensenyament en aquest centre a través dels emotius parlaments d'antics alumnes i mestres

Les autoritats van visitar el centre, ambientat tal i com era abans.
Acte institucional a l'Albi per celebrar els 50 anys de construcció de l'escola

L'Albi va celebrar el passat dissabte l'acte institucional del 50è aniversari de la construcció de l'escola de la localitat. La jornada va comptar amb la presència del delegat d’Ensenyament de Lleida, Miquel Àngel Cullerès, dels diputats al Parlament Ramona Barrufet i Albert Donés, del president del Consell Comarcal, Juli Muro, i de les autoritats locals. També hi van assistir l'actual el director del centre escolar i molts veïns, els parlaments dels quals van ser un eotiu record sobre els anys passats a l'escola. Tots ells van explicar com ha anat desenvolupant-se l’ensenyament al llarg d’aquest cinquanta anys, fent incís en l'avenç i les noves tecnologies, i també en com els ajuntaments han anat treballant per fer que els alumnes disposessin de tot el el necessari, malgrat les dificultats econòmiques. També un ex-alumne i un mestre varen explicar l’experiència que va significar el trasladar-se del  lloc on eren les escoles antigues a les noves i modernes.

L'acte també va servir per inaugurar l’exposició de fotografies que representen els cinquanta anys de la vida escolar a L’Albi.

Prèviament el municipi havia celebrat tres activitats més que s'han enmarcat dins el programa de celebració del mig segle de l'escola. L'última tindrà lloc el proper 15 d'agost a la Plaça de la Vellesa, on se celebrarà un concert dins el cicle Música als Castells amb el grup de música folk Els Groullers.

Acte institucional a l'Albi per celebrar els 50 anys de construcció de l'escola
comentaris