08.08.2022 |
Territoris.cat

Apunts de llengua

Informació sobre temes de llengua i sobre recursos lingüístics

De viatge!

Apunts de llengua

Les activitats terminològiques també fan vacances, però durant el període estiuenc l’ús de la terminologia no s’atura. Per exemple, si esteu organitzant un viatge, tindreu ocasió d’utilitzar i difondre els termes catalans més freqüents sobre el turisme.

Els qui opteu per un viatge per lliure, podeu documentar-vos en una guia o en un blog de viatges sobre el recorregut més interessant, els mitjans de transport disponibles, l’allotjament, la documentació requerida i, llevat que viatgeu fora de temporada, haureu de fer les reserveso prereservespertinents o directament adquirir els bitllets electrònics.

Els qui opteu per un viatge organitzat, programat per una agència de viatgeso un operador turístic, també heu de prendre algunes decisions, com ara si us ve més de gust un paquet turísticpreestablert, amb un guia acompanyant, o un viatge a mida(o forfet), dissenyatespecialment segons les vostres necessitats i amb el suport d’un guia local. Això sí, per evitarsorpreses desagradables sempre heu de llegir atentament les condicions generalsde qualsevolservei estipulat.

En qualsevol cas, és recomanable que contracteu una assegurança de viatge, actualitzeu el vostre certificat de vacunaciói us proveïu d’una farmaciolapreparada per a possibles eventualitats habituals entre els viatgers, com ara diarrea, trastorn d'horarii mal de muntanya o mal d’altura.

I sobretot, si aneu amb avió recordeu-vos de reconfirmarels vols abans de la tornada i arribeu amb prou temps a l’aeroport per a fer la facturaciótranquil·lament i evitar que us pugui afectar una sobrereserva.

Per a la consulta de la terminologia d’aquest àmbit, a banda del Cercaterm, el TERMCAT ofereix en línia el Lèxic de transport turístic, que conté termes en onze llengües diferents, i la Neoloteca, en la qual, fent la cerca a partir del’àrea temàtica Lleure/Turisme, trobareu termes normalitzats com ara aeroport de connexió, caravàning o cohotel.

Per a la descàrrega de dades obertes, al nou servei de Terminologia Oberta trobareu també la Neoloteca i el repertori De vacances.

Font: Termcat. L’apunt terminològic.

Apunts de llengua