27.06.2022 |

Acte reivindicatiu a favor de les banquetes arbrades del Canal d'Urgell

Voluntaris d'arreu de la comarca es desplaçen fins a la zona afectada pels plaguicides als arbres i hi pengen cartells demanant que s'aturin les herbicidacions

Acte reivindicatiu a favor de les banquetes arbrades del Canal d'Urgell

La crida de l'associació de defensa del patrimoni natural "La Banqueta" (ADPN) de Juneda va tenir ahir la seva resposta. Voluntaris d'arreu de la comarca van participar en l'acció reivindicativa convocada per l'entitat coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient. L'acte defensava les banquetes arbrades dels canals d’Urgell, uns espais verds que tal i com va denunciar l'ADPN La Banqueta fa pocs dies, han sofert danys causats per les herbicidacions realitzades per la CGRCU. Recentment, a més, l'entitat ha tingut ocasió de parlar amb diversos especialistes, els quals els van alertar del risc que podrien suposar aquests aquests tractaments fitosanitaris pel fet que aquests herbicides podrien acabar dissolent-se amb l’aigua circulant per aquests canals.

L'acció reivindicativa va consistir en una bicicletada que va tenir lloc a les 8 del vespre i que va començar a la plaça Catalunya de Juneda. Des d'allí el grup es va desplaçar a la casella del Tei, on hi van penjar un cartell reivindicatiu amb el lema "Stop a les herbicidacions a les banquetes dels Canals d'Urgell". Segons dades de l'entitat al Canal d'Urgell al terme de Juneda hi ha 55 arbres morts i 48 soques mortes. Al terme de les Borges els arbres sense vida són 138 i les soques, 136. Pel que fa a la 4a sèquia principal del Canal d'Urgell, Juneda compta amb un arbre mort i deu soques mortes, mentre que les Borges té 5 arbres morts i 4 soques mortes. En total hi ha 199 arbres morts o fortament afectats i 198 arbres amb les soques mortes.

D'altra banda, l'associació ha organitzat el divendres a les 20.00 hores, al Complex Cultural, la xerrada "Coneix els ocells de Juneda" a càrrec de Gerard Bota Cabau, tècnic de fauna del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya i ornitòleg d'EGRELL. A més, dissabte a dos quarts de nou del matí tindrà lloc una sortida ornitològica guiada pel mateix tècnic. El punt de trobada és al Pont de la Banqueta, també anomenat Pont de Ferro.

Acte reivindicatiu a favor de les banquetes arbrades del Canal d'Urgell
comentaris