Les activitats de la piscina de les Borges atrauen més d’un centenar de participants

L’oferta inclou cursets de natació per adults i infants, waterpolo, sessions d’aquagym i batejos de submarinisme, a més de l’opció del bany lliure, per la qual cosa cal comprar una entrada o un abonament.

Els infants fan els cursets de natació d'onze del matí a una del migdia
photo_camera Els infants fan els cursets de natació d'onze del matí a una del migdia

La piscina de les Borges Blanques ha encetat aquest mes de juliol una nova temporada d’activitats lúdiques i formatives, una proposta que ha aconseguit atraure grans i petits a les instal·lacions municipals. D’altra banda l’Oficina Jove visitarà la piscina de les Borges el proper 28 d’agost, dins de la campanya “Apropa’t a l’estiu”, per tal d’acostar-se als joves a través d’un punt informatiu i de tallers i dinàmiques que es duran a terme a les mateixes instal·lacions.

La regidora d’Educació i Joventut, Maria Fusté, destaca que “l’oferta d’activitats aquàtiques és àmplia i inclou propostes per a totes les edats i nivells”. Fusté remarca la importància d’aquestes iniciatives “ja que les piscines són el punt de trobada de joves i grans durant l’estiu, un lloc que durant dos mesos passa a ser el centre neuràlgic de les Borges”. La regidora també destaca la part educativa “d’uns cursets i activitats que ajuden a millorar la convivència, el treball en equip i el creixement personal a través dels valors de l’esport i la disciplina”. Durant tot el juliol i l’agost la piscina romandrà oberta des de les 10.00 hores fins a les 20.00 per a les persones que vulguin refrescar-se. A partir d’aquesta hora, i només durant aquest primer mes, el recinte queda reservat exclusivament als usuaris de les activitats que organitza la regidoria d’Esports de l’Ajuntament i el Servei Esportiu de les Garrigues, una àmplia oferta que es presenta al programa habitual de les darreres temporades. La natació per adults, amb 35 inscrits, és l’activitat més sol·licitada. Els cursets, que es combinen amb la pràctica del waterpolo, tenen lloc diàriament fins al 2 d’agost i estan encarats a millorar la tècnica dels diferents estils. La piscina també acull les sessions d’aquagym, que tenen lloc cada dilluns, dimecres i divendres organitzades per l’Associació de Dones la Rosada. Durant les sessions, una quinzena de dones fan activitats aquàtiques dirigides a la millora de la salut mitjançant exercicis que permeten millorar la tonificació muscular. Una altra de les activitats que ha despertat expectació és el submarinisme, que té lloc cada divendres al vespre durant els mesos de juliol i agost i que aplega una desena de participants per sessió sota la vigilància d’un instructor.

Pel que fa als infants, tenen la seva estona reservada d’onze del matí a una del migdia. Una quarantena de nens i nenes, separats en dos grups de diferent nivell, participen en els cursets de natació impartits per dos monitors. L’objectiu és aconseguir un domini a l’aigua que els permeti treballar els diferents estils de natació d’acord amb la seva edat. Les classes es combinen amb components lúdics per a que els nens i les nenes ho trobin més atractiu. La piscina també inclou activitats aquàtiques per als nadons, una iniciativa que es duu a terme amb la presència dels seus pares i mares i que permet desenvolupar l’aspecte psicomotriu de l’infant i afavorir la comunicació amb els pares a nivell afectiu.

Comentaris