Agricultura promou el consum de l'oli verge extra com aliment bàsic a la dieta mediterrània

El col·legi Joan XXIII de les Borges és un dels tretze centres educatius catalans que hi participa

El conseller Pelegrí presenta la campanya per promoure el consum d'oli d'oliva
photo_camera El conseller Pelegrí presenta la campanya per promoure el consum d'oli d'oliva
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) i president de la Fundació Dieta Mediterrània (FDM), Josep Maria Pelegrí, acompanyat del director General de Desenvolupament Rural, Jordi Sala, del director de la FDM, Domingo Valiente, dels presidents i altres representants de les 5 Denominacions d'Origen d'Oli d'Oliva Extra verge i dels Grups Leader d'Acció local, ha presentat la campanya de promoció de l’oli d’oliva verge extra que té com a objectiu augmentar el consum d’aquest aliment bàsic a la dieta mediterrània.
 
El Departament impulsa aquesta campanya amb un doble objectiu, d’una banda facilitar la introducció de l’oli d’oliva verge extra a les escoles i així  fomentar el consum d’aquest aliment bàsic a la dieta mediterrània entre escolars i famílies, i  d’una altra, afavorir que els escolars es familiaritzin  amb aquest producte,  aprenent que es tracta d’un aliment  d’extremada qualitat organolèptica i nutritiva i que també forma part de la cultura, la tradició i l’economia de Catalunya. La campanya es durà a terme a nivell comercial, oferint a les escoles la possibilitat d’adquirir l’oli d’oliva verge extra a un preu promocional de 3 €/l (preu acordat amb totes les DOP), així com una primera mostra d’oli gratuïta a les escoles interessades, i a nivell educatiu, escollint una escola de cada territori Leader, tretze en total, per realitzar un taller explicatiu sobre l’oli, els seus tipus i el sistema d’obtenció. També s’ensenyarà els alumnes a diferenciar els diferents tipus d’olis i se’ls obsequiarà amb una mostra d’oli d’oliva verge extra d’una de les cinc DOP catalanes. Amb aquesta acció s’arribarà a uns 550 nens i nenes de cicle superior de primària.
 
A les Garrigues el programa arribarà a l'escola Joan XXIII de les Borges, i consistirà en un tast d'oli que duran a terme el 46 alumnes de 5è de Primària. L'activitat se celebrarà en el marc de la Fira de l'Oli de les Borges, que se celebrarà els propers 17, 19 i 19 de gener de 2013.
 
L’acció s’està desenvolupant a través dels 13 grups d’Acció Local Leader de Catalunya, mitjançant el projecte de cooperació Gustum, finançat pel departament d’Agricultura, per fomentar el desenvolupament rural a través de la promoció dels productes agroalimentaris locals i de qualitat que es produeixen al territori, en sinergia amb la restauració, el turisme i el comerç i es considera una prova pilot, que es preveu ampliar, en els propers anys a d’altres escoles de les zones rurals de Catalunya.
 
El conseller ha assenyalat que “es tracta d’una qüestió de responsabilitat vetllar perquè els nens i nenes puguin consumir un Oli d’Oliva Verge Extra, un aliment d’extremada qualitat alimentària i nutricional.” Pelegrí també ha explicat que amb aquesta campanya “s’incidirà en la formació dels nens i nenes perquè creixin en la cultura de l’oli. Cal entendre que l’Oli d’Oliva Verge Extra no només és un aliment d’excel•lent qualitat nutricional sinó que a més forma part de la cultura, la tradició, el paisatge i l’economia del nostre país”. El conseller també ha destacat “la força que ha adquirit el projecte gràcies a la implicació d’entitats públiques i el sector en ple amb el recolzament per part de les 5 DOP d’oli catalanes”.

Comentaris