Alcaldes afectats per la sinistralitat de la N-240 s'uneixen per pressionar Foment

Després el nou accident d'ahir dimecres amb dues víctimes mortals, els alcaldes de les Borges Blanques, Juneda, Puigverd de Lleida, Artesa de Lleida, Torregrossa i Vinaixa consideren que cal buscar una ''alternativa efectiva'' i proposen la gratuïtat del peatge de l'AP-2.

photo_camera El president del Consell Comarcal de les Garrigues i els alcaldes del municipis de la N-240.

Alcaldes de sis municipis de les Garrigues, el Pla d'Urgell i el Segrià i el consell comarcal garriguenc impulsaran una plataforma per pressionar Foment per l'elevada sinistralitat de la N-240 al seu pas per aquestes comarques. L'accident que va tenir lloc ahir a la tarda que va provocar dues víctimes mortals ha motivat als alcaldes a fer una reunió aquest dijous per instar al ministeri a buscar una ''alternativa efectiva'' a aquesta situació. Segons l'alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, les rotondes que s'havien plantejat inicialment ''ja no són una solució'', i consideren que cal estudiar possibilitats com l'alliberament del peatge de l'AP-2.

Els alcaldes presents a la reunió eren el de les Borges Blanques, el de Juneda, el de Vinaixa, el de Torregrossa, el de Puigverd de Lleida i el de Artesa de Lleida, a més a més del president del Consell Comarcal de les Garrigues. La reunió s'ha fet, segons Mir, perquè després de l'accident d'ahir amb el xoc frontal entre dos camions a l'alçada de les Borges Blanques ''no estem en condicions d'aguantar més'' l'elevada sinistralitat de la N-240. 

Els alcaldes es queixen que les inversions fetes des de Foment, com els senyals semafòrics a l'alçada de Juneda i el projecte de rotondes, no han millorat la seguretat de la via. Per aquest motiu, consideren que les rotondes ja no serien una solució a l'elevada sinistralitat, en el cas que s'acabessin construint.

Per aquest motiu, aposten per la cerca d'un nou traçat, una ''alternativa efectiva''a la 240 que podria passar per l'alliberament del peatge a l'AP-2, que transcorre de forma paral·lela a la nacional. 

La primera acció que portarà a terme aquesta plataforma serà l'impuls d'una moció d'adhesió que es passarà per tots els consells comarcals i municipis afectats per la via, des de Lleida ciutat fins a Tarragona. A més a més, els alcaldes buscaran suport i recolzament del món polític i també associatiu.

Comentaris