L'Escola de Música de les Garrigues ha incrementat en un 9% la matriculació

La Mancomunitat de Municipis per la Música a les Garrigues, que agrupa les poblacions de les Borges Blanques, Juneda i Arbeca, enceta les classes amb 376 alumnes d'arreu de la comarca

Imatge de les activitats a l'Escola Municipal de música de les Borges Blanques.
photo_camera Mancomunitat de Municipis per la Música a les Garrigues, agrupa Borges, Juneda i Arbeca.

L’escola, que mancomuna l’ús dels instruments musicals i els professors, manté els mateixos preus que el curs passat, que oscil·len entre el 29 euros i els 80 euros, depenent dels diferents nivells i el nombre d’hores de classe. Una decisió, la de mantenir els preus, que en paraules de la regidora d’Educació i Joventut de les Borges, Maria Fusté, “ens permet tirar endavant aquest projecte malgrat la situació difícil que viuen moltes famílies usuàries de l’Escola de Música, que gràcies al manteniment de les taxes poden seguir portant els seus fills a les diferents aules d’aprenentatge musical”. Per la seva part la directora de la Mancomunitat, Núria Bresolí, destaca “l’augment del nombre d’inscrits”, fet que atribueix tant a “la congelació dels preus com als bons resultats del centre, que s’aconsegueixen gràcies a una dinàmica de treball divertida i adaptada a les necessitats dels alumnes”.

L’escola compta amb un planter de 18 professors titulats i treballa amb un alumnat format per infants a partir dels 3 anys –provinents d’aquests tres municipis i d’altres poblacions de la comarca com els Omellons, l'Espluga Calba i Vinaixa, entre altres- i també amb una vintena d’adults. Tots ells poden escollir assistir a classes a les Borges, Juneda o Arbeca i gaudir d’una oferta formativa que va des del llenguatge musical i el cant coral fins a tot tipus d’instruments de corda, percussió i vent. Actualment la direcció de l’entitat treballa per dur a terme una Trobada d’Escoles de Música a les Borges Blanques el proper mes d’abril i que aplegarà nombrosos centres de la província de Lleida. A més, l'entitat organitza cada any les habituals actuacions de Nadal i de final de curs i altres actes com audicions trimestrals dels alumnes i la Setmana Cultural.

La Mancomunitat de Municipis per la Música a les Garrigues es va crear l’any 2012 amb l’objectiu de centralitzar els serveis i reduir costos per tal de garantir la viabilitat econòmica del projecte.

Comentaris