'Aliments del territori i tu', la iniciativa que vol catapultar el consum de proximitat

La campanya arriba a la Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues, que se celebrarà entre els dies 21 i 23 de gener a les Borges Blanques, amb l'objectiu d’augmentar la comercialització dels productes locals i de proximitat i posar en valor el sector agroalimentari del territori

 

Fira de l'Oli Qualitat Extra Verge 2020 - Foto: cedida per la Diputació de Lleida
photo_camera Activitats en la Fira de l'Oli Qualitat Extra Verge 2020 - Foto: cedida per la Diputació de Lleida

La Diputació de Lleida, a través del Patronat de Promoció Econòmica, en la seva tasca de suport i promoció als ens locals del territori, impulsarà durant la Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues, que se celebrarà a les Borges Blanques entre els dies 21 i 23 de gener, la xarxa ‘Aliments del territori i tu’ amb l’objectiu de donar a conèixer els aliments locals i de qualitat del territori. Una eina que té els objectius d’augmentar la comercialització dels productes locals i de proximitat posant en valor el sector agroalimentari del territori i identificar els productes lleidatans en els establiments de distribució.

En aquest sentit, es volen impulsar iniciatives com ara les campanyes ‘T’ho portem a casa’ i ‘Tinc sort de tenir-te a prop’, que incentiven la compra en comerços de proximitat. També es col·labora amb altres campanyes, com la de ‘Compra i descobreix Catalunya’, amb la Fundació Xarxa de Barris Antics amb Projectes, iniciatives que ajuden a evitar el despoblament i a fixar la població jove als municipis i de la qual es lliuraran els premis de l’11a campanya de dinamització comercial de proximitat i territorial.

Així, s’ha organitzat una taula rodona sobre el desenvolupament rural i la lluita contra el despoblament, que moderarà el vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica, Carles Gibert, i en la qual participaran les entitats Banc de Terres de les Garrigues, Projecte agroalimentari de l’obrador (Bellaguarda) i l’Associació Vall del Corb. La taula té com a objectiu buscar les necessitats i establir metodologies que permetin generar polítiques públiques locals, eines i experiències replicables en favor del repoblament rural i que afavoreixin noves oportunitats de vida, com l’habitatge i el treball als municipis del nostre territori. La taula rodona tindrà lloc el dia 21 de gener a les 10.00 hores.

En aquesta línia, l’estand de la Diputació acollirà maridatges amb oli, tallers gastronòmics per a infants, degustacions de diferents panadons artesanals, demostracions culinàries, tasts i maridatges de productes agroalimentaris i tasts guiats de vins, de pa de ronyó, de cava, de tapes i una acció final de tast i degustació de plats elaborats pels xefs dels restaurants amb el nou distintiu “Restaurant Verge Extra” i participants de la Mostra Gastronòmica de les Garrigues següents: La Placeta (Arbeca), amb Jaume Culleré; Hostal Benet (les Borges Blanques), amb Xavier Benet; i Els Fogons de la Carme (Cervià de les Garrigues), amb J. Miguel Guilarte.

Prop de 400 productors i restauradors fan possible la materialització d’aquesta iniciativa de desenvolupament rural a través de la promoció de productes amb el suport dels consells comarcals i el Conselh Generau d’Aran

En total, el certamen comptarà amb 30 expositors vinculats al sector de l’oli de qualitat verge extra, i 49 expositors vinculats a la resta de la indústria agroalimentària de proximitat, que ocuparan entre tots una superfície de més de 5.000 metres quadrats.

Comentaris