Alumnes de l'INS Josep Vallverdú premiats per la creació d'una App sobre el turisme garriguenc

L'aplicació està disponible per a Android i compta amb informació útil sobre allotjaments, llocs d'interès i rutes de la comarca

Alumnes de l'INS Josep Vallverdú creen una App sobre turisme
photo_camera L'equip format pels alumnes i els docents, ahir durant la visita institucional a l'Ajuntament de les Borges, amb membres del consistori, el Consell Comarcal, el Patronat de la Fira i l'AMPA.

Cinc alumnes de l’assignatura optativa d’informàtica de l’INS Josep Vallverdú de les Borges -Guillem Prats, Laura Oró, Laia Olivart, Clara Barrufet i Sergi Torné- van guanyar el passat divendres el premi a la millor App a nivell escolar de Catalunya, en la categoria d'ús i serveis i dins del marc del prestigiós programa internacional mschools patrocinat per GSMA i dissenyat pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. L’aplicació informàtica, que porta per nom Turisme Garrigues, dóna a conèixer el turisme de la comarca a través de diferents propostes d’oci com rutes a peu o en bicicleta, llocs d’interès, cellers i cooperatives, algunes de les quals permeten comprar oli online, i també proporciona informació útil com horaris de transports, allotjaments i restaurants ordenats per municipi i per proximitat.

El professor responsable del projecte, Francesc Solans, ha explicat que aquesta aplicació “és una de les App's presentades amb un nivell tècnic més treballat i que de les 25 finalistes era la única penjada a la botiga de Google Play”. Aquest ha estat un factor determinant, ha explicat Solans, ja que “ens ha diferenciat completament de la resta de propostes”. L’App Turisme Garrigues està disponible per a Android, “però esperem que properament també ho sigui per Apple, ja que el premi consisteix en que una empresa converteixi la nostra aplicació informàtica en una App professional”, ha explicat Solans. El docent també ha destacat el caràcter utilitari d’aquesta aplicació ja que “els alumnes van detectar un nínxol de mercat en veure que no existia cap eina d’aquest tipus que donés a conèixer la comarca de les Garrigues”.

En aquest sentit, ahir va tenir lloc una trobada explicativa i de reconeixement entre els alumnes i professors responsables del projecte i representants del Consell Comarcal, l’Ajuntament de les Borges i el Patronat Fira de les Garrigues al consistori. Durant l’acte les tres institucions van voler mostrar la seva admiració per la gran tasca realitzada i van oferir tots la seva col·laboració i suport “per tal de millorar l’aplicació i fer-la més atractiva amb noves propostes i l’actualització de les bases de dades”, va explicar l’alcalde, Enric Mir.

El projecte Turisme Garrigues neix de l’aulABP (aula d’Aprenentatge Basat en Projectes) inaugurada l’any passat per la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau. Un lloc on la metodologia de treball és completament diferent a les classes habituals i on es potencia l’autonomia i l’emprenedoria dels alumnes i se'ls acompanya i se’ls guia en el seu procés d'aprenentatge. El lloc web  http://aulabp.blogspot.com.es/ mostra el dia a dia dels projectes que s’hi desenvolupen.

Els cinc alumnes guanyadors són nois i noies de les Borges, Juneda i Puiggròs que cursen 4rt d’ESO a l’INS Josep Vallverdú.

comentaris