Anna Rufié, guanyadora del premi Olivera d’Or a la Borgenca de l'any 2014

El jurat del premi Olivera d'Or al Borgenc de l'any 2014 ha decidit atorgar el guardó a Anna Rufié Casanovas, de 65 anys, en reconeixement a la seva llarga trajectòria altruista al servei de la gent de les Borges. 

Anna Rufié a la premsa d'oli del Parc del Terrall
photo_camera Anna Rufié a la premsa d'oli del Parc del Terrall de les Borges Blanques.

El jurat del premi Olivera d'Or al Borgenc de l'any 2014 ha decidit atorgar el guardó a Anna Rufié Casanovas, de 65 anys, en reconeixement a la seva llarga trajectòria. Anna Rufié ha declarat que s’ha sentit molt emocionada al ser nomenada borgenca de l’any, i ha dedicat el premi als amics i familiars que sempre l’acompanyen i s’ha compromès a continuar treballant per les Borges sempre que pugui.

Els membres del jurat integrat per l'alcalde, quatre regidors, els presidents de les dues cooperatives de les Borges, el president de la Cambra de Comerç, el president de l‘Associació de la Gent Gran i l'anterior premiada, l'Associació de Dones la Rosada, ha decidit, per set vots d’un total d’onze possibles, reconèixer la tasca d’Anna Rufié que l'any 1990 va fundar, juntament amb altres pares i mares, el Club Juvenil Rio
Aquesta entitat, que ara presideix la pròpia Rufié i que aquest any celebra el seu 25è aniversari, va ser convertida sis anys després en l’actual Associació Grums, i ha permès donar una oferta lúdica i de lleure als infants i adolescents de les Borges. L'any 2005, amb motiu del seu 15è aniversari, l'Associació Grums va rebre el mateix premi Olivera d'Or, que des del 1988 convoca l'Ajuntament de les Borges Blanques i que manté les mateixes bases des de l’any 2001.

Rufié, que ha treballat d'administrativa a l'INS Josep Vallverdú fins a la seva jubilació, també ha estat presidenta de l’AMPA del Col·legi Mare de Déu de Montserrat de les Borges Blanques, a més d’haver dedicat bona part del seu temps a col·laborar en activitats socials o lúdiques que s'han fet a les Borges, com sopars de Mans Unides, festivals en benefici de la Marató de TV3, festes de Carnaval, o les carrosses dels Tres Tombs durant la Fira de l'Oli, entre altres. La resta de candidatures votades han estat el Club Tennis Taula Borges amb tres vots i l'exregidor de Cultura de les Borges, Francesc Macià, amb un vot.

El guardó s'entregarà juntament amb el del Garriguenc de l'any 2014, al Centre Cívic de les Borges Blanques, el pròxim dissabte, 5 de setembre a la tarda, just abans del pregó i de la 33ª Trobada de Gegants, Grallers i Correfocs que es duran a terme en el marc dels actes de la Festa Major 2015.
 

Comentaris