07.08.2022 |

Apunts de llengua

Informació sobre temes de llengua i sobre recursos lingüístics

A la platja

Apunts de llengua

S’havien proposat baixar a la platja ben d’hora per evitar les hores en què el sol pica amb més força. Però ja era un quart d’onze i la Maria encara no estava ben segura de tenir-ho tot a punt.

La crema solar, de factor 30 (millor tenir els nens pàl·lids que no socarrimats, va pensar), ja estava ben escampada, i les ulleres de soli les gorres, ben posades. El para-sol era un altre complement tan important com enutjós de transportar. Si a més hi afegíem la gandula i l’estoreta, quedava clar que caldria ser un pop per a poder arribar a la platja amb tot controlat, nens inclosos. Encara va haver de discutir una estona amb la Mariona perquè agafés els braçals i la bombolleta (encara que ella no en fos conscient, no sabia nedar) i deixés el matalàs inflable. Finalment, es va ajustar el pareo i les sabatilles de platja i van enfilar el camí. Realment és cert que la platja cansa molt, pensava, mentre no perdia l’esperança de consumir un cucurutxo al quiosquet més proper...

Recordeu que tots aquests termes els podeu consultar al Cercaterm. I si bé és cert que no us serviran per a arribar a la platja més descansats, us estalviaran l’ús de denominacions manllevades com ara sombrilla, tumbona, esterilla, manguitos, burbujitao chiringuito.

Font: Termcat. L’apunt terminològic. 

Apunts de llengua