Aquest dissabte, excursió a peu pel recorregut del Canal Segarra-Garrigues a Arbeca

L’Associació d’Amics dels Vilars ha organitzat aquest dissabte, 4 d’abril, una excursió a peu pel recorregut del Canal Segarra-Garrigues a Arbeca, que farà un trajecte d'uns 10 quilòmetres.

Ruta a peu la vora del Canal Segarra Garrigues a Arbeca
photo_camera Ruta a peu la vora del Canal Segarra Garrigues a Arbeca.

L’Associació d’Amics dels Vilars ha organitzat aquest dissabte, 4 d’abril, una excursió a peu pel recorregut del Canal Segarra-Garrigues a Arbeca, que té prevista la sortida a les 9 del matí de la Plaça Lluís Companys amb vehicles privats.

Aniran pel Camí del Puig del Corb, fins a la Bassa de Regulació i l'Estació elevadora del nord del Puig del Corb. Allí deixaran els vehicles i faran una breu explicació de les característiques del canal, les basses i les estacions elevadores d'aigua.

Tot seguit iniciaran el recorregut a peu pel costat del canal en direcció sud-oest. Travessaran una trinxera, veuran les comportes d'entrada al viaducte de la Roca del Llamp, passaran per sota el viaducte i pujaran una altra vegada al costat del canal, passant per un terraplè, fins a l'inici del sifó que travessa el Fons de la Coma. Retornaran per l'altre costat, fins al pont del camí del Puig del Corb, sota els Vivers de Jaume Pelegrí, pel que hauran recorregut uns 3.900 metres.

Tenen prevista una parada de mitja hora per esmorzar, al voltant de les 10:45 hores i desprès visitaran un oratori medieval, situat a uns 350 metres, pel que hauran recorregut uns altres 700 metres.

A continuació retornaran al costat del canal i caminaran en direcció nord-est, fins al túnel del terme de Maldà, on veuran més terraplens, l'entrada d'aigua a la bassa i altres infraestructures del canal i retornaran a la Bassa del Puig del Corb, on hauran deixat els vehicles, pel que hauran recorregut uns altres 5.200 metres i un total de gairebé 10 quilòmetres. Tenet previst agafar els vehicles per tornar cap a Arbeca, aproximadament a les 13:30 hores.

L’organització ha recordat a tots els participants que cal portar-se l'esmorzar, però ells posaran el beure, cafès i postres, a més d’un vehicle d'acompanyament per si hi ha alguna emergència.

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement