03.10.2022 |
Territoris.cat

Arbeca celebra l'únic acte del Correllengua a les Garrigues

El municipi acollirà demà dissabte una jornada reivindicativa on no hi faltaran l'animació infantil, les actuacions musicals i un sopar popular

Correllengua Arbeca 2012
Les actuacions de batucades, grallers i gegants són habituals en aquesta jornada
Arbeca celebra l'únic acte del Correllengua a les Garrigues

Arbeca durà a terme demà la 10a edició del Correllengua, una iniciativa que des de fa disset anys treballa per a difondre l'ús de la llengua i promoure la cultura popular de les terres de parla catalana, i tot plegat des d’una aposta lúdica, participativa i transversal. La singularitat de l'acte d'engua però, rau en el fet que Arbeca és l'únic municipi de la comarca que celebra aquesta festa, que tradicionalment havia tingut lloc també en altres localitats de les Garrigues. Enguany el Correllengua es dedica a recordar la figura de Miquel Martí i Pol, el poeta de Roda de Ter del qual es commemora el desè aniversari de la seva mort.

Aprofitant doncs la possible presència de ciutadans de la resta de la comarca, Arbeca encetarà els actes previstos a les cinc de la tarda, a la Plaça de la unió Republicana, amb l'espectacle infantil “Lo Biel, un pallasso agosarat”. En acabar hi haurà xocolata desfeta i coca per tothom mentre els Grallers la Revolta i els Gegants Zakus i Vilarquina d'Arbeca faran que la festa no decaigui.

Més tard, a les 19.30 hores tindrà lloc la primera Baixada de Torxes, una iniciativa que no havia tingut mai lloc al municipi per la qual cosa l'organització preveu que despertarà un gran interès. Per aquest motiu recomana als que ho vulguin visualitzar, que prenguin posicions al carrer Calvari i al mirador del castell. Una vegada les torxes arribin a  la Plaça de la Unió Republicana tindrà lloc la lectura del Manifest, un dels actes més esperats de la cita reivindicativa.

A la nit, a partir de les nou, se celebrarà el sopar del Correllengua a la Sala República (Antic Casal d’Avis). El sopar constarà de pica-pica, pa amb tomàquet i embotits, vi aigua i gasosa i postres. Seguidament tindrà lloc el concert del Correllengua, amb l'actuació de Titot i David Rosell, i de Josep Maria Cantimplora.

L'acte està organitzat per Correllengua Arbeca amb la col·laboració dels Grallers la Revolta, l'Ajuntament d'Arbeca i Òmnium Cultural-les Garrigues.

Arbeca celebra l'únic acte del Correllengua a les Garrigues
comentaris