Arbeca estrenarà aquest diumenge la Cursa dels Íbers

El municipi espera arribar als 400 inscrits en una jornada atlètica que comptarà amb dos circuits, de 5 i 10 quilòmetres, adaptats als diferents nivells dels participants

Antoni Villas- Cursa dels Ibers d’Arbeca 2
photo_camera Els organitzadors de la cita esportiva d'Arbeca, juntament amb el diputat Antoni Villas, avui a Lleida.

Arbeca celebrarà aquest diumenge la primera edició de la Cursa dels Ibers, una cita  focalitzada a l’esport en família i al turisme cultural amb la qual l'organització espera superar els 400 inscrits.

La jornada atlètica s'ha presentat oficialment aquest matí a la Diputació de Lleida en un  acte que ha comptat amb la intervenció del diputat Antoni Villas, la presidenta del Club Atletisme Joventut Atlètica Arbeca, Mercè Abad i un dels puntals d’aquest esport a Arbeca, Roger Sans.

La Cursa dels Ibers neix de la voluntat de l’entitat arbequina de donar un pas endavant en l’esport de la localitat. Després d’organitzar múltiples esdeveniments atlètics, el CAJ Arbeca aposta, aquest 2014, per crear una cursa de 5 i 10 quilòmetres en que hi tingui cabuda des de l’esportista més experimentat fins a la vessant més amateur o familiar. “Arbeca té una gran tradició esportiva i atlètica. S’han celebrat grans i diverses proves i ara esperem que amb aquesta nova iniciativa arribin molts corredors i acompanyants, que també podran gaudir del patrimoni arbequí”, manifestava Villas.

Els organitzadors no tan sols han programat una jornada atlètica. A més a més de fer esport, els participants podran gaudir d’una visita guiada als Vilars d’Arbeca.

Aquest mateix context servirà com a lloc de sortida i arribada dels dos recorreguts, que transcorreran pel Canal d’Urgell i per les immediacions dels Vilars. Tots els atletes rebran productes de la terra com a obsequi per la seva participació i esmorzar típic de la zona. L’espai on es durà a terme la diada, comptarà amb una zona de guarderia i un espai habilitat per guardar la roba. Mercè Abad, que no ha volgut desxifrar totes les sorpreses que tindrà la jornada, ha explicat que “es tracta d’una cursa molt be pensada. Ja vam voler organitzar-la el 2013, però no ho vam creu oportú. Ara ens hi hem endinsat i creiem que amb els més de 300 inscrits que tenim a dia d’avui podem dir que l’èxit participatiu està assolit”. Per la seva banda, el jove atleta Roger Sans ha reconegut que “és un circuit perfecte per a millorar marques, donat que serà mot pla i ràpid”.

A partir de les 8.00 hores del matí, els inscrits podran anar retirant els seus dorsals per, a les 10.00 hores, donar-se el tret de sortida.

Comentaris