09.12.2022 |

Arbeca estrena la reforma de les seves piscines municipals

Aquestes instal·lacions van quedar malmeses pel temporal Dana al 2019

Piscines d'Arbeca
Durant la reobertura de les piscines d'Arbeca.
Arbeca estrena la reforma de les seves piscines municipals

El dilluns 26 de juliol va tenir lloc la inauguració de la reforma integral de les piscines d'Arbeca, malmeses al 2019 pel temporal Dana.

Hi ha intervingut, entre altres autoritats, el president de la Diputació, el delegat del Govern i l'alcalde d'Arbeca

Joan Talarn, president de la Diputació, ha afirmat que "obrir aquestes piscines demostra la capacitat que tenim com a societat per refer-nos dels danys que a vegades provoca la natura".

Després d'haver enllestit la reobertura de les piscines, ara toca solucionar definitivament l'origen del problema, perquè si torna a venir una altra rubinada, no es torni a produir la situació viscuda.

Durant l'episodi del Dana, la Diputació de Lleida va mobilitzar 1 milió d'euros d'urgència per ajudar els ajuntaments afectats

Per la seva banda Bernat Solé, delegat del Govern, considera que cal donar "una solució estructural i global per a la problemàtica que tenim amb el creuament d'aquest fons de vall que acumula les aigües en cas de rubinada i per altra banda, el creuament del canal d'Urgell". Solé ha afirmat que hi ha un projecte fet i que cal que totes les administracions treballin plegades amb la màxima coordinació per donar una resposta.

Finalment Pelegrí, alcalde d'Arbeca, s'ha mostrat molt content de la reforma de les piscines després de dos anys i ha agraït també a les administracions presents que hagin contribuït a que "aquest equipament sigui avui una realitat".

Referent a la bonificació del 70% del preu dels abonaments a les piscines, es tracta d'un gest de reconeixement davant la paciència del veïnat

Arbeca estrena la reforma de les seves piscines municipals
comentaris