06.12.2022 |

Les Borges Blanques amplia el seu pressupost per materialitzar el futur Arxiu Comarcal

Així ho va aprovar en Ple municipal el passat dimecres 28 de juliol 

Ple municipal de les Borges Blanques del 28 de juliol de 2021.
Ple municipal de les Borges Blanques del 28 de juliol de 2021.
Les Borges Blanques amplia el seu pressupost per materialitzar el futur Arxiu Comarcal

El darrer Ple ordinari de l'Ajuntament de les Borges Blanques va aprovar per unanimitat una ampliació del pressupost municipal 2021 en 370.661,63 euros, mitjançant crèdit extraordinari, per destinar una partida a la compra d'arxivadors i mobiliari per al futur Arxiu Comarcal de les Garrigues.

Aquesta modificació fa ascendir el pressupost municipal als 10.384.502,67 euros

Es tracta d'una despesa que estava prevista per a l'any 2022, però que el consistori ha considerat avançar a aquest any, també a causa de la disponibilitat de crèdit i de l'avenç de l'Arxiu, que ja permet començar a pensar en la definició del seu interior.

Alcalde de les Borges, Enric Mir, ha manifestat la seva voluntat de renunciar al càrrec d'alcalde i a la seva acta de regidor del consistori en el ple extraordinari que està pendent de ser convocat per aquest dissabte, 31 de juliol

Igualment, també s'ha aprovat per unanimitat del Ple el Projecte Pla de senyalització de les Borges Blanques, un projecte que compta amb un 50% de finançament europeu i que té com a objectiu promocionar els espais naturals de Ponent per millorar l'oferta turística i crear activitat econòmica al territori.

En aquest sentit, es dotarà les Borges amb 75.500,50 euros que serviran per promocionar les rutes dels Canals d'Urgell i senyalitzar alguns punts de rellevància turística i patrimonial del municipi, com l'antic molí d'oli de Cal Gineret, l'Espai Macià, l'Ermita de Sant Salvador o la Capelleta del carrer Hospital, entre altres.

El Ple també ha servit per aprovar un conveni regulador que servirà per delegar la gestió i recaptació de les sancions relacionades amb les infraccions de trànsit, que fins ara eren competència de l'Ajuntament de les Borges, a la Diputació de Lleida. 

La sessió també ha servit per aprovar per unanimitat un Protocol municipal d'actuació davant les violències sexuals i lgtbifòbiques en espais festius de l'Ajuntament de les Borges. Igualment, ha servit per designar les festes locals de l'Ajuntament per a l'any 2022, que com de costum, seran el dilluns i el dimarts de Festa Major, que corresponen als dies 5 i 6 de setembre de 2022.

Les Borges Blanques amplia el seu pressupost per materialitzar el futur Arxiu Comarcal
comentaris