Arrenca la segona edició dels "Dijous Emprenedors" a les Borges

Una vintena d'inscrits han pres part aquesta tarda en la primera sessió del cicle, que ha tingut lloc al CEI Borges

Dijous emprenedors al CEI Borges
photo_camera Els assistents han pogut conèixer les errades que tot emprenedor hauria d'evitar.

Amb l'objectiu de facilitar la creació d'empreses i de donar un suport eficaç a la creació de negocis així com d'un entorn més favorable perquè les persones emprenedores puguin posar en marxa i desenvolupar el seu projecte d’autoocupació, el CEI de les Borges ha acollit aquesta tarda la primera sessió del cicle de seminaris "Dijous Emprenedors", que té lloc per segon any a la capital de les Garrigues.

La primera de les càpsules formatives l'ha impartit el professor de la Universitat de Lleida (UdL) José Alonso, que sota el títol “Algunes errades que tot emprenedor hauria d’evitar” ha donat a conèixer a la vintena d'assistents la importància dels estudis de mercat i dels plans de negoci per tal que el projecte emprenedor sigui viable. Prèviament l'alcalde de les Borges, Enric Mir, ha donat la benvinguda als assistents i els ha animat a fer realitat els seus projectes "motiu pel qual és important que assistiu a les xerrades, ja que són un primer pas molt important per tal d'iniciar amb èxit una aventura empresarial". Mir també ha instat als participants a "tirar endavant i no defallir malgrat les adversitats, sobretot avui en dia i malgrat els temps difícils que estem vivint, quan cal no desanimar-se”.

El cicle “Dijous Emprenedors” està organitzat GlobaLleida a través de la xarxa de Centres d’Empreses Innovadores de la Diputació, i és una iniciativa que pretén dotar a emprenedors i empresaris dels coneixements i les tècniques bàsiques per a desenvolupar projectes empresarials innovadors amb garanties d’èxit i contribuir a difondre l'emprenedoria a les terres de Lleida. Aquests seminaris estan adreçats a emprenedors, responsables de PIME’s i nous empresaris que vulguin millorar la seva gestió diària d’una empresa innovadora.  Les següents classes són “Com fer un estudi de mercat”, amb Xavier Roca (UdL), “Com crear un model d’èxit via smartphone”, amb Àlex Surroca (Use-It) i “Finançament: eines, utilitzar-les i demanar-les”, amb Salvador Pifarré (GLOBALleida).

D'altra banda els participants d’aquest cicle de seminaris de Creació d’Empresa podran comptar amb el suport dels tècnics en les diferents àrees dels centres empresarials de la Xarxa de CEI’s, així com de les instal·lacions de cada un dels centres repartits pel territori, per tal de que totes aquelles persones que tenen una idea innovadora la puguin consolidar generant autoocupació col·laborant entre ells. En aquests moments Lleida té la major Xarxa de Centres Empresarials en un sol territori i actualment està gestionada per GLOBALleida.

El CEI Borges compta amb unes instal·lacions de 900m² dividits en 7 mòduls destinats a allotjar empreses. D'aquests, 4 estan ocupats, el que representa una ocupació del 57,14%.

Comentaris