02.12.2021 |
Territoris.cat

Les Borges ofereix teràpia amb gossos per millorar la socialització dels infants

Dins d'un projecte que té lloc a l'escola Joan XXIII

P1080063
Els infants pentinen i acaronen els gossos, una activitat que els permet millorar la seva autoestima i l'afectivitat.
Les Borges ofereix teràpia amb gossos per millorar la socialització dels infants

L'escola Joan XXIII de les Borges ofereix des d'aquest mes de febrer sessions de teràpia assistida amb gossos per millorar la socialització i la comunicació afectiva d'alguns dels seus alumnes. Concretament, els usuaris del projecte anomenat “El gos de teràpia. Una nova oportunitat d’aprendre en un entorn ordinari", són deu infants de la USEE (Unitat de Suport d’Educació Especial).

La proposta, que té lloc cada quinze dies, representa “una oportunitat per als alumnes de la USEE a través de la qual poden millorar el seu estat físic, social, emocional i cognitiu”, ha explicat la regidora d’Educació i Joventut, Maria Fusté. Les sessions estan dirigides per professionals de l’àmbit sanitari i de l'educació especialitzats, concretament la tècnica especialista en intervencions assistides amb animals, la doctora Maylos Rodrigo, i les professionals de la USEE Laia Vidalmorgó i Meritxell Solé.

Pel que fa als animals que hi prenen part són quatre, la Candi, la Neu, el Trèvol i la Heidi. Aquests dos últims, un Golden Retriever i una Cavalier King Charles, han protagonitzat les dues sessions d’avui, on l’alumnat ha treballat qüestions com l’adquisició de bons hàbits a través d’una activitat titulada “Endrecem la seqüència”. Els infants també han jugat a futbol mentre el Trèvol feia de porter i finalment han pres part en les rutines habituals que comporta cuidar un animal, com responsabilitzar-se del seu benestar portant-los-hi aigua, pentinant-los i acariciant-los, i finalment, premiant el seu bon comportament amb una llaminadura. En les properes sessions tindran lloc altres activitats com fer gimnàstica amb els gossos, jugar a un bingo caní i dur-los a passejar al Terrall.

Aquest projecte, l'objectiu del qual és oferir un nou element de motivació a l’aprenentatge per als alumnes amb necessitats educatives especials, té lloc per primer any a l’escola Joan XXIII després dels bons resultats aconseguits l’any passat amb una experiència similar que va tenir lloc durant la Setmana Cultural del centre.

El projecte es duu a terme gràcies a la col·laboració entre l’Ajuntament de les Borges, el departament d’Educació, Bayer HealthCare i l’escola Joan XXIII.

Les Borges ofereix teràpia amb gossos per millorar la socialització dels infants
comentaris