Art contemporani per als més petits a les Borges i l'Albi

L'escola Joan XXIII de la capital de les Garrigues acull fins dimecres l'exposició mòbil MuMo, que el dijous s'instal·larà a la Zer Riu Set

MuMo a les Borges
photo_camera Els infants de Primària visiten el camió en grups de 15.

Les Borges i l'Albi són les dues úniques poblacions de les Garrigues que acolliran el museu mòbil d’art contemporani per a infants (MuMo), que permetrà que els escolars descobreixin disciplines com la pintura, l'escultura, el vídeo i el disseny. En el cas de les Borges, el centre Joan XXIII compta des d'avui i fins dimecres amb aquesta proposta cultural, una iniciativa que permetrà que 257 infants de Primària s'atansin a l'art. La directora de l’escola, Lídia Capitán, ha explicat que Mumo “és un element motivador per als infants que funciona com a punt de partida a l’hora de desenvolupar els diferents treballs sobre art contemporani que tindran lloc a les nostres aules”. 

La instal·lació de MuMo a les Borges compta amb el suport del consistori municipal, que ha cedit l’espai del pati per a la instal·lació del museu mòbil d’origen francès, un camió que es desplega com un contenidor. La regidora d’Educació i Joventut, Maria Fusté, ha destacat que la presència de MuMo és “una oportunitat molt favorable per atansar l’art als més petits a través de la qual podran treballar i conèixer obres i artistes d’arreu del món”. Fusté també ha volgut felicitar l’equip docent de l’escola Joan XXIII, “que treballa diàriament per millorar l’oferta educativa del centre a través de projectes innovadors i atractius com MuMo”. 

El museu, dissenyat per la comissària d’art Ingrid Brochard, compta amb obres de Paul McCarthy, Daniel Buren, Maurizio Cattelan, James Turrell, Sébastien Cordoleani, Nari Ward, John Baldessari, Ghada Amer, Florence Doléac, Eija-Liisa Ahtila, Pierre Huyghe, Farhad Moshiri, Roman Signer i Miquel Barceló. El mallorquí ha creat una obra inèdita en ceràmica “Cap de pittbull” que s’incorpora a l’exposició habitual del museu.

El proper dijous el MuMo anirà fins a la Zer Riu Set de l’Albi, i posteriorment recorrerà Tàrrega i Lleida, i continuarà fins al gener per Aragó, Castella-Lleó, Castella La Manxa, Galícia i Madrid. El museu nòmada d'art contemporani per a nens ha viatjat durant tres anys per França, Mònaco, Camerun, Costa d'Ivori, Bèlgica i Suïssa.

Comentaris