Artistes i empresaris exposen a les Borges per incentivar nous negocis al nucli antic

Artistes, emprenedors, dissenyadors i empresaris exposaran els seus productes als aparadors d’aquests immobles sota el lema “Aixequem les persianes”, un projecte de dinamització que forma part del Pla de Barris

Organitzadors i empresaris davant d'un dels locals que prendrà part en la jornada
photo_camera Organitzadors i empresaris davant d'un dels locals que prendrà part en la jornada

Vuit locals buits del casc antic de les Borges es posaran a la disposició del públic aquest dissabte amb l’objectiu de captar possibles emprenedors que hi vulguin instal·lar un negoci. El regidor de Promoció Econòmica, Jordi Ribalta, creu que aquesta iniciativa “ajudarà a dinamitzar el sector comercial del municipi donant a conèixer el nucli antic de les Borges, un lloc idoni per muntar-hi un negoci”. Les Borges Blanques és un dels dotze municipis catalans que participen en una campanya de dinamització de locals buits en nuclis antics engegada per la Generalitat.

Els propietaris d’aquests immobles, situats a la Plaça i als carrers Nou, Raval del Carme, Carnisseria i Ensenyança, els posaran a disposició dels ocupants, artistes, emprenedors, dissenyadors i empresaris que hi exposaran els seus productes, com roba de pell, productes d’alimentació gourmet i vi de la comarca, i també els seus projectes, com les creacions d’un dissenyador artístic i arquitecte tècnic –guanyador del cartell de la Fira de l’Oli 2012- i les d’una emprenedora que realitza patronatge i disseny de moda, així com una piscifactoria, sorgida del Centre d’Empreses Innovadores de les Borges (CEI). Tots aquests locals formen part de la llista de locals inactius elaborada durant aquest 2013 per l’Ajuntament de les Borges, que també en va detallar les característiques i va fer propostes sobre els usos que podrien tenir. El regidor Jordi Ribalta creu que l’adhesió a la campanya “es una oportunitat per fomentar el comerç i que beneficiarà a més d’un sector de la població. Per una banda els emprenedors que busquen una oportunitat atractiva per instal·lar els seus negocis, i per l’altra els propietaris dels locals, que podran llogar-los en una època de dificultats econòmiques”.

La campanya, que es va presentar el dilluns a Barcelona amb la presència del secretari d’Habitatge i Millora Urbana del Departament de Territori i Sostenibilitat, Carles Sala, i de representants dels dotze municipis participants, implicarà que més de 100 locals buits situats en llocs estratègics per a la vida comercial i social dels barris es puguin visitar per iniciar-hi nous negocis. La campanya s'emmarca en el Pla de Barris que impulsa la Generalitat de Catalunya.

comentaris